Det bor mange på Fantoft. Ifølge Bergens Tidende skal studenten som har fått påvist koronaviruset ikke dele kjøkken og bad med andre.
Det bor mange på Fantoft. Ifølge Bergens Tidende skal studenten som har fått påvist koronaviruset ikke dele kjøkken og bad med andre.

UiB-student korona-smittet

Flere studenter og ansatte er i karantene etter at en student ved Universitetet i Bergen har fått påvist korona.

Publisert

Bergens Tidende skrev tirsdag ettermiddag at en student som bor på Fantoft studentby er smittet av korona. Tirsdag kveld sendte Universitetet i Bergen (UiB) ut en pressemelding der de bekreftet at studenten hører hjemme ved UiB.

— Det er en utvekslingsstudent som er smittet. Vedkommende er nå i hjemmeisolasjon, sier viserektor for utdanning, Oddrun Samdal, til Khrono.

Samdal sier at helsepersonell har vurdert at hjemmeisolasjon er et greit tiltak.

— Hva med andre studenter og ansatte studenten kan ha vært i kontakt med?

— Dette gjelder ikke veldig mange. Men vi har informert dem det gjelder og pålagt både studenter og ansatte hjemmekarantene, sier Samdal.

I pressemeldingen heter det at Bergen kommune og lokale helsemyndigheter jobber nå med kartlegging av bevegelser og varsling av mulige andre smittede. Ved UiB utføres det desinfeksjon og nedvask av områder der studenten har vært, i henhold til råd fra helsemyndighetene.