De ansatte ved <span class="caps">UBBMED</span> med kunstverket som viser at biblioteket er kåret til årets bibliotek i Hordaland.  Fra venstre Michael Høgh, Elisabeth Ebner, Randi Bolstad, Regina Küfner Lein, Tore Brekke, Kristin Børresen og Hilde Wedvich. Muslih Tahir var ikke til stede da bildet ble tatt, og fotografen er også bibliotekansatt. Foto: Christine Tarlebø Mjøs
De ansatte ved UBBMED med kunstverket som viser at biblioteket er kåret til årets bibliotek i Hordaland. Fra venstre Michael Høgh, Elisabeth Ebner, Randi Bolstad, Regina Küfner Lein, Tore Brekke, Kristin Børresen og Hilde Wedvich. Muslih Tahir var ikke til stede da bildet ble tatt, og fotografen er også bibliotekansatt. Foto: Christine Tarlebø Mjøs

Ble kåret til årets bibliotek i Hordaland

Publisert

«Akkurat som hjemme» skrev en av studentene om Universitetsbibliotekets Bibliotek for medisin. Nå er UBBMED kåret til årets bibliotek i Hordaland.

– Vi er selvsagt utrolig glade, sier Kristin Valeur Børresen, som er avdelingsleder for Bibliotek for medisin (UBBMED).

Onsdag kåret Norsk Bibliotekforening Hordaland biblioteket til årets bibliotek 2017 i Hordaland. Begrunnelsen er blant annet at biblioteket holder et høyt faglig nivå og at brukerne har gitt svært gode tilbakemeldinger på biblioteket. Dette skriver bibliotekforeningen i en pressemelding.

Tavle med stikkord

Det var nettopp brukerne som ble spurt da UBBMED ble bedt om å lage en presentasjon om seg selv. Sammen med Fana filial og Fitjar Folkebibliotek var biblioteket med i finalen om å bli årets bibliotek.

– Den umiddelbare responsen på nominasjonen fra de ansatte her var at vi måtte spørre brukerne om hva de synes om oss. Så vi hengte opp en tavle og skrev «hjelp oss å overbevise» på den. Noen skrev på post it-lapper, andre noterte direkte på tavlen, sier Børresen.

Biblioteket fikk mange tilbakemeldinger. Noen av dem dreiet seg om at brukerne er fornøyde med at de med adgangskort kan bruke biblioteket fra klokken 6-23. Andre pekte på at biblioteket tilbyr gode arbeidsplasser med ulik utforming.

– Og så var det noen andre tilbakemeldinger vi falt litt ekstra for. Vi fikk tilbakemelding om at det er godt selfie-lys her, en skrev «kopimaskinflørt»», og en skrev «akkurat som hjemme» - med et rødt hjerte bak. Det er det vi prøver på. Vi ønsker å støtte ungdommene som kommer hit, og gi dem en trygg base. Samtidig holder vi dem også litt i ørene, sier Børresen.

Mye er elektronisk

Avdelingslederen er selv temmelig fersk i jobben. Hun peker på sine forgjengere, Marion Mühlburger og Sigrid Kvarekvål, som viktige de siste årene. Biblioteket ble nemlig pusset opp i 2017, med stort fokus på brukernes behov og ønsker. Mye av litteraturen er elektronisk.

– Vi har en trykt samling, som er mye brukt, men tilgang til elektroniske ressurser, kanskje særlig elektroniske forskningstidsskrift, er viktig, sier Børresen.

– Vi har også en avtale med Helse Bergen om tilgang til tidsskrift for ansatte ved Haukeland universitetssykehus, og vi driver mye med både kurs og veiledning både for studenter og ansatte.

Målet for UBBMED er å være et godt sted å lese og oppholde seg.

– Det henger sammen med ideen om «sticky campus». Ved å legge til rette for gode samlingssteder som gjør at studentene kan og ønsker å oppholde seg på campus, som på bibliotek, i kantiner eller andre steder, tror man at det henger sammen med studiegjennomføring, sier Børresen.