Endre Tvinnereim stod langt nede på listen, men fikk så mange personstemmer at han kom inn i bystyret for Arbeiderpartiet i 2015. Nå er han byråd. Arkivfoto: Hilde Kristin Strand
Endre Tvinnereim stod langt nede på listen, men fikk så mange personstemmer at han kom inn i bystyret for Arbeiderpartiet i 2015. Nå er han byråd. Arkivfoto: Hilde Kristin Strand

Tvinnereim blir ny skolebyråd

Klimaforsker Endre Tvinnereim ble onsdag utnevnt som ny skolebyråd i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er sikker på at med deg som byråd, så får vi ikke bare en fantastisk byråd for feltet, men også en lagspiller som alle vil sette pris på.

Det sa Roger Valhammar, byrådsleder i Bergen, etter at Endre Tvinnereim torsdag formiddag ble utnevnt som ny byråd for barnehage, skole og idrett. Det er Bergens Tidende som skriver om byrådutnevnelsen, som skjer etter at Linn Kristin Engø trakk seg.

Klimaforsker

Endre Tvinnereim er klimaforsker, og knyttet til både Norce og Universitetet i Bergen (UiB). Ved UiB er han førsteamanuensis ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap. Han har lenge vært engasjert i klimasaken, og kom inn i bystyret i Bergen som eneste representant for Byluftlisten i 2011. I 2014 meldte Tvinnereim overgang til Arbeiderpartiet, og satt i bystyret for dem i årene 2015-19. Da satt han også i komité for miljø og byutvikling. Byutvikling og bybanetrasé - og byluft - var noe som var tema i en kronikk Tvinnereim skrev i BT i 2013.

Tvinnerheim vil ta permisjon fra jobben ved universitetet, det skriver det samfunnsvitenskapelige fakultet ved UiB på Facebook.

Vil samarbeide med sentrum

– Det er mye god overlapping mellom Ap og sentrum, også i saker som ikke har med miljø å gjøre. Så det er gode muligheter for samarbeid her, sier Tvinnereim selv til Bergens Tidende.

Han lover å gjøre sitt beste for å oppfylle byrådslederens forhåpninger.

(Saken er oppdatert 13:22)