Slik rammes Universitetet i Bergen

Torsdag valgte Universitetet i Bergen å sende hjem alle studenter for å hindre smitte av korona.

Publisert Sist oppdatert

(Saken oppdateres)

Helt siden 27. februar har Universitetet i Bergen hatt daglige beredskapsmøter om koronaviruset. Onsdag valgte de å innføre en rekke tiltak for å begrense smittefaren. Torsdag formiddag sendte UiB ut en e-post der de informerer om at de sender alle studenter hjem og stanser all undervisning som krever fysisk fremmøte frem til påske.

I tråd med Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet anbefaler UiB hjemmekontor for ansatte dersom det er mulig.

Sammen melder i en pressemelding torsdag at de stenger aller kafeer og treningssentre fra og med fredag morgen.

Stenger fakultetet

I 16-tiden onsdag kveld ble et sendt ut en e-post til alle studenter og ansatte ved Det medisinske fakultet som informerte om at all undervisning på campus stoppes.

I e-posten til studentene ved medisinsk fakultet heter det:

«Studenter ved ALLE studieprogrammer ved Det medisinske fakultet skal oppholde seg borte fra undervisningslokaler, tannklinikken, laboratorier, lesesaler og sykehus,» står det.

Det arbeides med nye løsninger for audiovisuell kommunikasjon mellom undervisere og studenter, står det.

Alle eksamener går foreløpig som planlagt. Ordningen ved Det medisinske fakultet ved Universitetet i Bergen gjelder fra og med torsdag 12. mars kl 08 og foreløpig til og med fredag 20. mars 2020.

Samtidig vil all undervisning med over 100 deltakere ved universitetet nå skje digitalt. UiB jobber også med å finne ot hvordan man skal arrangere eksamen. Ved skoleeksamener legges det opp til at studentene ikke skal sitte like tett som tidligere.

Avlyser arrangementer

Universitetet har valgt å avlyse alle arrangementer i regi av dem som ikke er undervisning. Det vil gjelde frem til påske. Alle arrangementer i Universitetsaulaen er avlyst og UiB har bedt andre som leier lokalene om å gjøre det samme.

Alle lesesaler ved universitetet stenges, men vil holde åpent til og med fredag 13. mars klokken 17 for at studenter skal få hentet sine eierdeler.

Universitetsmuseet har avlyst alle kommende arrangementer. Museet holder ellers åpent som vanlig, men det maksimale antallet av besøkende til enhver tid går fra 1000 til 300.

Instituttet for fysikk og teknologi informerte torsdag om at kantina ved universitetet blir stengt fra og med 12. mars.

Avlyser forelesninger

Det juridiske fakultet valgte onsdag å avlyse en rekke forelesninger og heller gjøre de tilgjengelig som filmopptak senere. Fysiske arbeidsgrupper og storgrupper avlyses frem til minst 14. april.

Det melder fakultetet selv på sine nettsider.