Idrettshallen på Studentsenteret har blitt stengt flere ganger på grunn av lekkasjer. I dag åpner den igjen. Arkivfoto: Sandra Jecmenica
Idrettshallen på Studentsenteret har blitt stengt flere ganger på grunn av lekkasjer. I dag åpner den igjen. Arkivfoto: Sandra Jecmenica

Studentidrettshall tåler ikke regn

Gjentatte ganger har idrettshallen på Studentsenteret blitt stengt på grunn av vannlekkasjer. Nå ønsker universitet å få en snarlig løsning på det.

Publisert Sist oppdatert

15. mars ble idrettshallen på Studentsenteret stengt ned på grunn av vannlekkasjer. Den stengingen føyer seg inn i rekken av flere stengte perioder på grunn av vann som lekker gjennom taket.

— De siste to-tre årene har vi hatt flere perioder der vi har måttet stenge ned hallen på grunn av det samme problemet. I dette tilfellet var det en veldig stor lekkasje, forklarer direktør for Sammen trening, Bård Johansen.

— Frustrerende problem

Det er Sammen som drifter bygget, mens universitet eier bygningen. Det er de som har ansvar for å ordne opp. Eiendomsdirektør ved UiB, Even Berge, sier at det er en frustrerende situasjon.

— Du har et problem når noe lekker i Bergen, slår han fast før han utdyper:

Vi er veldig på denne saken for det er fortvilende at vi skal slite med dette i et såpass nytt bygg. Jeg vet vi har brukt mye penger på å finne en løsning på det, men fortsatt har vi et vedvarende problem med lekkasjer i hallen.

I 2007 ble Studentsenteret åpnet med nytt bygg, men idrettshallen sto igjen etter det gamle senteret.

—På toppdekket har vært vanskelig å lokalisere hvor vannet kommer inn. Vi gjør alt vi kan for vi må klare å løse dette, slår eiendomssjefen fast.

Har funnet problemet

Selve lekkasjen skal være utenfor kantinen forklarer senioringeniør Øistein Fotland ved UIB.

— Det er litt som å lete etter nålen i høystakken dette, men vi mistenker at det er så mye vann under betongdekket der det er grus. Det tror vi fører til at hver gang det regner blir vannet mettet og tvunget nedover, sier han.

Mandag var han på befaring på Studentsenteret, og senere i uken skal de i møte med taktekker for å se hva de kan gjøre for å få en endelig løsning på problemet.

— Onsdag morgen åpner hallen igjen, men vi sperrer av rundt tre meter inni hallen med vegger i tilfelle det skulle komme regn. Av det jeg så var det ikke så alvorlig som vi først fryktet, men vi skal snakke med taktekker for å se om vi gjør dette riktig og få en endelig løsning på problemet, sier han.