På plass i Universitetsbiblioteket

Publisert

Konfutse-instituttet har nå flyttet inn i Biblioteket for humaniora på Nygårdshøyden.


Etter å ha fristet en heller trang tilværelse på Permanenten ved Vestlandske Kunstindustrimuseum, er nå kineserne på Konfutse-instituttet på plass i andre etasje på Universitetsbiblioteket eller Bibliotek for humaniora.

Fornøyd
I løpet av året skal til sammen 10 ansatte ha sin arbeidsplass der. I tillegg skal noen tusen bøker få plass i reolene på biblioteket.

- Her er det god plass, og omgivelsene og fasilitetene er meget gode, forteller en meget fornøyd direktør, professor Zhou Jin til På Høyden.

På plass i Universitetsbiblioteket

Konfutse
Hovedmålet for Konfutse-instituttet i Bergen er knyttere tettere kulturelle, akademiske og økonomiske bånd mellom Norge og Kina.  

Instituttet tilbyr undervisning i kinesisk språk i samarbeid mellom UiB, NHH og Høgskolen i Bodø.

I tillegg til språk, tilbyr instituttet også opplæring og utdanning i wushu (kinesisk kampsport).

Kilde: www.konfutse.no

 

Den kinesiske ambassadøren til Norge vil foreta den offisielle åpningen på et senere tidspunkt.

Bachelor?
Daglig leder for Konfutse-instituttet i Bergen Rune Ingebrigtsen er også fornøyd med at de har fått bedre plass, og mener rektor Sigmund Grønmo har vært viktig for å få realisert flytteplanene.

- Nå tilbyr vi blant annet et årsstudium i kinesisk ved institutt for fremmedspråk, men målet på sikt er kunne tilby en bachelorgrad innenfor samme emne, forteller han.

Ett år
Konfutse-instituttet i Bergen er det eneste i Norge. Og ifølge Ingebrigtsen er det blant de største som Kina har blant sine 300 tilsvarende institutt rundt omkring i verden.

- Vi skal bli et Konfutse-institutt for hele landet, understreker Pedersen.

De ansatte er i Norge på ettårs-basis, men perioden og visumet kan utvides i ytterligere ett år.

- Plassen og omgivelsene er veldig gode her på bibloteket, sier de ansatte på Konfutse-instituttet. Fra venstre: Daglig leder Rune Ingebrigtsen,  professor Wu Zhiqiang, professor Gong Wanmin, Ms. Kuang Xin, Mr. Zhou Yaohu og professor Zhou Jin.