Nyskaping i auditoriet

Publisert

– For oss er det viktig å ha så nye kurs som mulig, sier Lars Nyre. Derfor har nye medier-studentene i høst lært å lage applikasjoner til smarttelefoner.

– Vårt fag er veldig bevegelig, på godt og vondt, sier førsteamanuensis Lars Nyre på Institutt for informasjons- og medievitenskap.

Faget han snakker om er nye medier, et fag som ifølge Nyre mangler «klassikere i faglitteraturen».

– Det betyr også at vi kan bevege oss fort, i alle fall i universitetssammenheng, sier han.

Dokumentar på mobilen
Da de i høst skulle ha et dokumentarkurs ble nye medier-studentene gitt en annerledes utfordring enn journalistikkstudentene. I stedet for den klassiske TV-dokumentaren eller reportasjen skulle de nemlig lage en dokumentarisk applikasjon til smarttelefoner.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Førsteamanuensis Lars Nyre og studentene Markus Gevelt og Alexander Karlstad er alle fornøyde med app-kurset i nye medier, og håper neste års studenter får den samme muligheten som årets studenter har fått.

Med utgangspunkt Kulturhistorisk veibok har studentene laget apper med fakta om Bergen sentrum som grunnlag. Noen laget en quiz-applikasjon, andre et rebusløp i middelalderens Bergen. Alt selvsagt avhengig av GPS-funksjonen i telefonen, slik at du må bevege deg rundt i byen for å kommer videre i appen.

Konkretiserer faget
– Dette har vært spennende og nytt for oss, sier student Alexander Karlstad.

– For min del har dette kurset vært med på å definere faget på en tydeligere måte enn kursene vi har hatt tidligere. Andre kurs har vært litt om alt, dette er spesifikt og veldig konkret inn mot nye medier, sier medstudent Markus Gevelt.

Lars Nyre er enig med studentene sine.

– Faget er kanskje veldig vagt, så mange universitet har gitt opp sine forsøk på å ha nye medier som fag. Dette er et forsøk på å konkretisere et fag som er i konstant endring, sier Nyre.