— Vi vil også tilby økonomisk støtte, hvis det skulle være et problem sier Oddrun Samdal, viserektor for utdanning. Foto:
— Vi vil også tilby økonomisk støtte, hvis det skulle være et problem sier Oddrun Samdal, viserektor for utdanning. Foto:

Oppfordrer sine studenter i Hongkong til å dra hjem

I løpet av dagen har Universitetet i Bergen kommet fram til at de råder sine utvekslingsstudenter i Hongkong om å reise hjem.

Publisert

Viserektor for utdanning på Universitetet i Bergen (UiB), Oddrun Samdal, sier til Khrono at de nå har landet på å oppfordre sine utvekslingsstudenter i Hongkong om å dra hjem til Norge, i tråd med Utenriksdepartementets anbefalinger.

Alle har meldt at de har det bra etter forholdene.

Oddrun Samdal

— Vi vil også tilby økonomisk støtte, hvis det skulle være et problem, sier Samdal til Khrono.

Utenriksdepartementet endret onsdag reiserådet sitt til Hongkong. De ber nå norske studenter i byen om å gjøre en forløpende vurdering av sikkerheten.

Alle har meldt at de har det bra etter forholdene.Oddrun SamdalViserektor for utdanning, UiB

Alle skoler ble onsdag morgen stengt i Hongkong. Flere bedrifter er også stengt som følge av økt vold. 17:30 lokal tid valgte Hongkong Baptist University også å stenge skolen på grunn av de mange demonstrantene, skriver NRK.

Ti studenter

UiB har 10 studenter som er på utveksling i Hongkong, på ulike universiteter.

Samdal forteller at UiB har hatt dialog med både studenter, vertsinstitusjoner i Hongkong og departement i dag. Tidligere på dagen var deres beskjed til studentene i Hongkong at de ville bistå dem om nødvendig, og at de ville stille opp med den støtten de måtte trenge.

Klokken 16.10 informerte Samdal Khrono om at de nå har gått et steg lenger og sterkt anbefaler studentene å dra hjem til Norge.

Viktig med dialog

— Vi har hatt kontakt med studentene de siste dagene, for å høre hvordan det står til. Alle har meldt at de har det bra etter forholdene, sier hun.

Samdal forteller at når denne typen situasjoner oppstår er UiB opptatt av å ha dialog.

— Vi har en 24 timers beredskap, sier hun.