Universitetsavisas nåværende redaksjon: Fra venstre Kristoffer Furberg, Solveig Mikkelsen, Tore Oksholen og Sølvi Waterloo Normannsen.
Universitetsavisas nåværende redaksjon: Fra venstre Kristoffer Furberg, Solveig Mikkelsen, Tore Oksholen og Sølvi Waterloo Normannsen.

Universitetsavisa fyller 25 år

Publisert

Universitetsavisa ved NTNU feirer 25 år i dag. På Høyden gratulerer, og deler Universitetsavisas eget tilbakeblikk med våre lesere.

– Til lykke med dagen! Hva feirer dere i dag?

– I dag er det 25 år siden nummer 1, årgang 1, forelå fra trykkeriet. Etter elleve år som papiravis gikk Universitetsavisa over på nett. Så fulgte noen år, dels langt inne i Skyggenes dal. De siste årene har vi vokst betraktelig. Forventningene som møter oss har vokst enda mer. Dagene er travle, vi rakk en kake på morrakvisten, så var det å komme i gang. Så du kan si det sånn at vi feirer at vi stadig har for mye å gjøre. Det er mye som skjer ved NTNU, og i norsk akademia. Derfor er vi glade for å ha det travelt. Jeg tror det betyr at avisa oppfattes som relevant. Leserne våre forventer å bli holdt skikkelig orientert om hva som foregår der ute, sier ansvarlig redaktør, Tore Oksholen.

– Hva er planen for de neste 25 årene?

– De neste 25 årene? Det er litt lang tidshorisont. Men jeg kan si noe om de neste to-tre årene iallefall. Jeg er temmelig sikker på at Universitetsavisa - som På Høyden - bare kommer til å bli viktigere. Det er ikke nødvendigvis fordi vi bedriver ekstremt bra journalistikk - selv om jeg mener vi er ganske gode - det er fordi kommersielle medier er i krise, de kutter stillinger og sparer penger, og det betyr mindre journalistikk. Mens samfunnets behov for journalistikk blir ikke mindre. Noen må fylle det behovet. Det gjør vi, og det gjør På Høyden.