Håkon Randgaard Mikalsen kom inn i Studentparlamentet fra partiet Venstrealliansen. Nå stiller han til valg som leder for Norges Studentorganisasjon.
Håkon Randgaard Mikalsen kom inn i Studentparlamentet fra partiet Venstrealliansen. Nå stiller han til valg som leder for Norges Studentorganisasjon.

Mikalsen vil bli NSO-leder

Publisert

Studentleder i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, melder seg på i kampen om å få lede Norges studenter.

Valgkampen hardner til blant studentene, og så langt har sju kandidater meldt seg til å bli en del av neste års arbeidsutvalg i Norsk studentorganisasjon. Fire lederkandidater og tre til andre verv. Det skriver Khrono.

20. - 22. april avholdes landsmøtet i Norsk studentorganisasjon (NSO). Der skal det blant annet velges ny ledelse i organisasjonen.

Mikalsen vil bli leder

Torsdag ble det kjent at en fjerde lederkandidat meldte seg på i kampen om å bli leder i NSO. Han heter Håkon Randgaard Mikalsen, og er i dag leder i Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen. I tillegg har Ida Austgulen (HVL), Kai Steffen Østensen (UiA) og Marte Øien (NTNU) stilt til vervet.

I tillegg har OsloMets Sunniva Braaten, NTNUs Stein Olav Romslo og NTNUs Jone Trovåg stilt til arbeidsutvalget.

Premissleverandør

Leder for studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, håper at hans engasjement vil smitte over på resten av organisasjonen.

— Først og fremst så kan jeg bidra med engasjement, det er det som driver meg og gir meg lyst til å stille. Jeg tror vi har en viktig jobb og en god mulighet ti lå slippe til med våre perspektiver om hvordan samfunnet skal være, sier han før han legger til,

— Personlig blir jeg veldig engasjert av det. Om jeg får muligheten til å være med å lede NSO, så håper jeg at noe av det engasjementet kan være med å smitte over på andre.

På spørsmål om hvorfor han vil lede NSO, svarer han:

— Det handler om at NSO har mulighetene til å være min generasjons viktigste premissleverandør og en viktig stemme i debatten, og på den måte være med å påvirke unges framtid, sier Mikalsen, før han legger til,

— I et Norge med blant annet høy arbeidsledighet blant unge og et vanskelig boligmarked, blir vi første generasjon som får dårligere forutsetninger enn generasjonene før oss, for å skape den framtiden vi selv ønsker.

I tillegg trekker han fram at han oppfatter at mange politikere og personer i maktposisjoner ​har veldig høye forventninger til hva kommende generasjoner skal bidra med, spesielt med tanke på Bærekraftsmålene og Parisavtalen.

— Samtidig som alle forventningene ligger der, så har vi fått dårligere forutsetninger enn tidligere generasjon er. Der vil jeg at NSO skal være premissleverandør.