Tor Lien blir nytt eksternt styremedlem ved <span class="caps">NHH</span>. Han er til daglig regiondirektør i <span class="caps">NHO</span> Trøndelag.
Tor Lien blir nytt eksternt styremedlem ved NHH. Han er til daglig regiondirektør i NHO Trøndelag.

Tord Lien inn i NHH-styret

Publisert

NHH har fått nye eksterne styremedlem. 

Tord Lien (FrP) har vært olje- og energiminister, og er nå regiondirektør for NHO Trøndelag.  Professor Pontus Troberg og Aase Aamdal Lundgaard er også utnevnt til eksterne styremedlemmer ved NHH. Perioden varer frem til 31. juli 2021. 

– De nye eksterne styremedlemmene har variert og relevant erfaring som jeg tror NHH vil ha stor nytte av i en tid med økende krav og nye konkurrenter. Sammen skal vi bidra til å utvikle og styrke NHHs posisjon i årene fremover, og det ser jeg frem til, sier påtroppende styreleder Kari Olrud Moen i en pressemelding. 

Lundgaard er partner i Deloitte Norge, og sitter allerede som medlem i NHH-styret. Pontus Troberg er til daglig professor ved Hanken svenska handelshögskolan i Helsinki. 

Varamedlemmer er Frank Mohn, administrerende direktør i W. Giertsen AS og Miao Reinlund, som er investerings- og finansieringsdirektør i Musit Interactive AS

– Jeg er glad så mange dyktige styremedlemmer vil være med å utvikle Norges handelshøyskole videre. Det er i år hundre år siden Stortinget vedtok å opprette en handelshøyskole i Bergen, og styret får en viktig jobb med å legge til rette for god utdanning og forskning også i fremtiden, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Valget på interne styremedlem blir klart denne uken.