Fra venstre: Professor Helge Thorbjørnsen, professor Linda Nøstbakken, professor og påtroppende rektor Øystein Thøgersen, førsteamanuensis Therese E. Sverdrup og førsteamanuensis Gunnar Christensen. Foto: Eivind Senneset/<span class="caps">NHH</span>.
Fra venstre: Professor Helge Thorbjørnsen, professor Linda Nøstbakken, professor og påtroppende rektor Øystein Thøgersen, førsteamanuensis Therese E. Sverdrup og førsteamanuensis Gunnar Christensen. Foto: Eivind Senneset/NHH.

Nye prorektorer på NHH

Publisert

– Jeg er optimistisk med tanke på hva vi kan oppnå, sier påtroppende NHH-rektor Øystein Thøgersen.

Tidlegere i vår ble det klart at Øystein Thøgersen blir ny rektor ved NHH fra 1. august. I dag vedtok NHH-styret hvem som skal utgjøre resten av ledelsen:

  • Førsteamanuensis Therese E. Sverdrup (42) blir prorektor for nyskaping og utviklingsarbeid.
  • Professor Linda Nøstbakken (39) blir prorektor for utdanning og rektors stedfortreder. 
  • Professor Helge Thorbjørnsen (41) fortsetter i rektoratet og blir prorektor for forskning frem til nyttår.
  • Førsteamanuensis Gunnar Christensen (66) fortsetter i rektoratet og blir prorektor for fagressurser. 

– Jeg er svært fornøyd med å presentere et entusiastisk og slagkraftig team. Vi deler de samme høye ambisjonene for NHHs utvikling fremover, og jeg er optimistisk med tanke på hva vi kan oppnå, sier Thøgersen i en pressemelding. 

Ny prorektorstilling

Thøgersen har opprettet en ny prorektorstilling for nyskaping og utviklingsarbeid. 

– Vi er i en tid hvor konkurransen blir stadig tøffere. Dermed blir vår evne til å drive innovativt utviklingsarbeid ekstremt viktig. Et svar på dette er å opprette en egen prorektorstilling med et særlig ansvar for nyskaping, sier Thøgersen.

Therese E. Sverdrup er utdannet ved NTNU med hovedfag i organisasjonspsykologi. Hun tok doktorgraden ved NHH i 2012, og jobber i dag som førsteamanuensis på Institutt for strategi og ledelse ved NHH.

– Skal være i front

– Jeg brenner for at NHH skal tenke nytt i det pedagogiske arbeidet. Vi skal også være i front med å utvikle fagene som blir viktige i fremtidens økonomiutdanning. Målet er ikke bare at vi skal være Norges beste handelshøyskole, vi skal også hevde oss internasjonalt. I jobben vil jeg ha tett dialog med studenter og næringsliv for å forme fremtidens NHH, sier Sverdrup.  

Linda Nøstbakken, om blir rektor stedfortreder, er i dag professor ved Institutt for samfunnsøkonomi på NHH der hun forsker på miljø- og ressursøkonomi. 

Prorektor for utdannelse er en fulltidsstilling, mens de andre prorektorstillingene er 60 prosents stillinger.