Øystein Thøgersen er fra i dag rektor ved <span class="caps">NHH</span>.
Øystein Thøgersen er fra i dag rektor ved NHH.

Rektor på plass

Publisert

Det er vaktskifte for mange lederstillinger i akademia i dag. 

Dag Rune Olsen begynner  på sin andre fireårsperiode som rektor ved UiB i dag, men prorektor Margareth Hagen er ny. 

Ved Norges handelshøyskole, NHH, er det makroøkonomi Øystein Thøgersen som tar over, sammen med ikke mindre enn fire prorektorer ved den statlige, vitenskapelige høyskolen. NHH har rundt 3400 studenter, og nær 400 ansatte. 

Samfunnsøkonomi Linda Nøstbakken blir prorektor for utdanning, og stedfortreder for rektor. Helge Thorbjørnsen blir prorektor for forskning, mens Therese E. Sverdrup får ansvar for nyskaping og utviklingsarbeid. Gunnar E. Christensen blir prorektor for fagressurser. Alle de tre siste kommer fra Institutt for strategi og ledelse.

– Jeg ser virkelig frem til å gyve løs på utfordringene. Noe av det viktigste blir å ligge i front på utdanningstilbudet. Vi skal utvikle nye kurs og ny pedagogikk. Stikkord her er digitalisering og entreprenørskap. I tillegg ønsker NHH å få fram flere forskningsgrupper på internasjonalt toppnivå, sier Thøgersen i en pressemelding.

Han er den første rektoren ansatte på institusjonen, og tar over etter Frøystein Gjesdal.

Siviløkonomstudiet ved NHH hadde nest mest søkere i landet, etter rettsvitenskap i Oslo. Karakterkravet gikk ned fra 56,5 i fjor til 56,2 i år.