Se bildene fra innflytningsfesten

«Den moderne Akersgata», «En medierevolusjon», «Historisk».  Gratulasjonene til både samarbeidspartnere og egne kollegaer satt løst under åpningsfesten til Media City Bergen.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland var blant gjestene som kom til Bergen for å feire den offisielle åpningen av Media City Bergen.

Media City Bergen

Lars Hilles gate 30

Entra Eiendom skal eie og drifte bygget.

UiB kommer til å bli leietaker, sammen med TV2, NRK, BT, BA og Vizrt.

Bygget skal være innflyttingsklart i 2017 med 45 000 kvadratmeter

Visjonen bak Media City Bergen er å skape et internasjonalt ledende miljø for innovasjon og kunnskapsutvikling innenfor mediefeltet.

- Dette kunne bare skjedd i Bergen. Gratulerer med det dere har klart, sa kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Mediehuset i Lars Hilles gate 30 har vært det nye hjemmet til byens mediebedrifter siden i sommer.

- Mediebyen Bergen har vist hva nyskapende medier kan få til: Ved å forene krefter er dere med og lager en medierevolusjon. Det er akkurat det vi trenger nå. Vi ønsker alle initiativ velkommen som styrker de norske mediene i konkurranse med de internasjonale mediene, sa kulturministeren i sin tale. 

Arve Regland, direktør i Entra, fikk åpne kalaset. Entra har vært utvikler  for byggeprosjektet. 

- Det som var en visjon, er i ferd med å bli en realitet. Vi håper at dette bygget er et eksempel til etterfølgelse. Vi har vært opptatt av at dette bygget skal være et positivt bidrag til byen.

- Lover godt for de kommende klyngene

Dag Rune Olsen var tilfreds med å være UiBs rektor torsdag. Han fikk først gladmeldingen om at politiet hadde gjort en pågripelse etter innbruddet på Universitetsmuseet. Deretter var det feiring av universitetets første klynge.

- Dette er en fantastisk dag for Media City Bergen, og for mediestudiene ved UiB. Dette er den første kunnskapsklyngen hvor vi blander forskning, utdanning og næringslivet, sier Dag Rune Olsen til På Høyden. 

Også studentene opplever studiestedets nærhet til teknologiutviklere og mediebedrifter som svært spennende, sier han.

- De opptrer annerledes. Det er så mye liv i leiren her, at det er nesten rørende å se.

Olsen mener erfaringene så langt fra mediebyen lover godt for de øvrige klyngene. Klyngesamarbeid er en uttalt del av UiBs strategi, og både en helseklynge på Årstadvollen og en marin klynge er i planleggingsfasen.

NRK og TV2 under samme tak

Thor Gjermund Eriksen, kringkastingssjef i NRK, og TV2-direktør Olav Sandnes ble intervjuet av programleder Finn Tokvam.

- Det er et viktig bevis for at mediebransjen ikke er seg selv nok lenger. Også store institusjoner som NRK og Tv2 er nødt til å se ut, og nærheten til et slikt miljø som dette, med nærheten til universitetet og teknologibedriftene, det ser jeg på som lovende. Dette er den moderne Akersgata, sa Olav Sandnes.

De to bedyret at de ville fortsette å knive med hverandre, selv om de nå lever under samme tak.

- Vi skal samarbeide om teknologi og distribusjon. Men vi skal samtidig ha en knallhard konkurranse om både nyhetene og de gode hodene. Konkurranseinstinktet er ganske sterkt i vår yrkesgruppe, sa Eriksen.