Her skal det ha blitt stjålet utstyrt for nesten 200.000 kroner.
Her skal det ha blitt stjålet utstyrt for nesten 200.000 kroner.

Frastjålet utstyr for 189 000 kroner

Politiet har siktet en person etter et tyveri fra UiB ved Media City Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag 19. mars ble to kamera og et bærbart mikrofonsett stjålet fra et lager på Media City Bergen. Utstyret var tilgjengelig for studentene ved UiB ved mediaklyngen.

– Jeg så at utstyr manglet fra tre forskjellige enheter, og tenkte at «her har det skjedd noe», sier Terje Thue, teknisk sjef ved Institutt for informasjons- og medievitenskap, til Studvest, som først meldte om tyveriet.

Forholdet ble anmeldt fredag 22.mars.

Tatt ut siktelse

Politiet har fått tilgang til videopptak fra Media City og loggen som viser bruk av ID-kort til lageret. Til Studvest sier politiet at de har siktet en person i saken og at saken fortsatt er under etterforskning.

— Politiet har vært hjemme hos vedkommende, men har ikke funnet det stjålne utstyret, sier politiførstebetjent i Vest politidistrikt, Even Aspli, til avisen.

Ville unngå politiet

Etter at tyveriet ble oppdaget ble det sendt ut en e-post til alle studentene med en oppfordring om å levere tilbake utstyret. Etter fristen ble tyveriet anmeldt.

«Hvis noen har «lånt» utstyret (noe som ikke er lov), ber vi om at det blir levert inn snarest og senest før kl. 1200 i morgen fredag 22/3. Utstyret har en verdi på ca. 200 000,-. Hvis utstyret ikke kommer til rette innen kl. 12 i morgen vil vi politianmelde det.», heter det i e-posten.