Teknologidirektør Per Aadland (<span class="caps">TV2</span>) og universitetsdirektør Kjell Bernstrøm (UiB) signerer avtalen om kanalens nye studio, som skal bygges og innredes av <span class="caps">TV2</span>. Foto:<span class="caps">TV2</span>
Teknologidirektør Per Aadland (TV2) og universitetsdirektør Kjell Bernstrøm (UiB) signerer avtalen om kanalens nye studio, som skal bygges og innredes av TV2. Foto:TV2

TV2-avtale i boks: UiB-studenter får bruke kanalens nye superstudio

I Media City Bergen skal TV2 bygge et nytt flerbruksstudio for tv-produksjon. Hundre dager i året kan studioet brukes av UiBs studenter i journalistikk og medieproduksjon. 

 

Dette er Media City Bergen:

Media City Bergen er et samarbeid mellom TV 2, NRK, grafikkselskapet Vizrt, Bergens Tidende, Bergensavisen og Universitetet i Bergen

Lokalene til Media City Bergen (MCB) i Lars Hilles gate er tegnet av MAD arkitekter.

Entra OPF utvikling har stått for ombyggingen av huset. 

UiB vil disponere 2 000 kvadratmeter til forskning og undervisning.

MCB har et areal på 45 000 kvadratmeter, og blir det største og høyeste næringsbygget i Bergen sentrum.

Det finnes flere planer om klyngesamarbeid ved UiB. Helseklynge skal etter planen bygges på Årstad, og en marin klynge vil trolig komme på Marineholmen. 

Torsdag ble avtalen som sikrer UiBs studenter tilgang til studioet signert.

Kjetil Nilsen, dirketør for betal-tv og distribusjon i TV 2, mener dette er en spennende mulighet for kanalen.

Kringkasteren TV2 og utdanningsinstitusjonen UiB er bare noen av partene som har flyttet inn i de nye lokalene i Media City Bergen

– En viktig utdanning

– Vi ser frem til å samarbeide tett med en viktig utdanningsinstitusjon og mener dette er ett av flere skritt på veien for å sikre oss de beste hodene med fremtidens kompetanse. Vi er glade for å bidra til en viktig utdanning ved Universitetet i Bergen, sier han til TV2.no.

Studioet skal stå ferdig 1. mars 2018. Avtalen som Kjell Bernstrøm signerte på vegne av UiB gir studentene hundre dager studiotid i året. Avtalen er tegnet for ti år.

Femten dager i året kan UiB også bruke en av TV2s studiohaller.

– Dette gir oss en helt unik mulighet til å bli kjent, samarbeide ytterligere på tvers og satse innenfor teknologiområdet sammen med dem som skal jobbe i bransjen vår i årene som kommer, sier Aadland.

Les også: – Dæven! Det er heilt sjukt!

Muliggjør egne produksjoner 

Studioet vil bli utrustet med fire fjernstyrte kameraer. Det vil være mulig å lage enkle virtuelle produksjoner, i tillegg til tradisjonelle studioproduksjoner.

TV 2 har til sammen fem studioer i MCB.

– Vi håper dette samarbeidet vil styrke utdanningstilbudet i mediefagene ved at studenter tilbys gode tekniske fasiliteter for praktisk tv-produksjon og får samarbeide tett med både teknologimiljøet og de redaksjonelle miljøene i TV 2, sier teknologidirektør Per Aadland i TV 2.