Fra pugge-hangar til fargerikt læringssenter

Publisert

Hangaren i Realfagbygget finnes ikke mer. I stedet åpner snart et nytt læringssenter med bibliotek, grupperom og utsikt mot Ulriken.

– Jeg tror det blir fint her.

Morten Storheim, prosjektleder hos UiBs eiendomsavdeling, ser mot Ulriken. Det nye læringssenteret for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet er plassert i første etasje i realfagbygget. Her finnes ulike typer arbeidsplasser, for eksempel dype, grå stoler med små bord til, som er plassert like ved vinduet. Herifra ser man til Ulriken.

900 kvadratmeter

Den store, gamle lesesalen hangaren finnes ikke mer. I stedet får fakultetet nå om lag 900 kvadratmeter læringssenter, med bibliotek, studentarbeidsplasser av ulik art og kontor for ansatte.

– Vi har byttet fasade og også varmeanlegg, sier Storheim.

– Det var mange studenter som sa det var kaldt på den gamle lesesalen.

Deler av det nye læringssenteret rommet tidligere Universitetsmuseets herbarium. Det er flyttet en etasje opp. Biblioteket er flyttet hit fra Autogården, med mange hyllemeter i læringssenteret og magasin i andre enden av etasjen.

Kaffebar

Inngangen man bruker til Realfagbygget i dag er egentlig feil. Opprinnelig var inngangen i sør, men i 1986 ble denne inngangen lukket. Inn kom et datasenter i samarbeid med IBM.

Nå blir denne inngangen åpnet opp igjen, og når man kommer inn i bygget, er noe av det første man møter, en ny kaffebar. Den er ikke helt klar til åpning ennå. Fra kaffebaren ser man gjennom læringssenteret, men også gjennom nesten hele det 163 meter lange bygget. Vegger, som opprinnelig ikke var der, er nå fjernet igjen. Blant annet har det dukket opp en heis som har vært nærmest hemmelig i mange år.

Å pusse opp Realfagbygget er kostnadsregnet til nærmere en milliard kroner.