Kommentarfeltene i På Høyden er gjenåpnet

Debatt. På Høyden tester ut en ny løsning for kommentarfelt, og legger igjen til rette for åpen debatt - på alle saker.

Publisert Sist oppdatert

— Det er godt å få på plass kommentarfelt igjen. Å skape debatt var jo selve forutsetningen for i det hele tatt å opprette Khrono i sin tid, sier redaktør Tove Lie, som er redaktør i både Khrono og På Høyden.

Etter ulike innspill om mangel på sikkerhet og personvern i verktøyet til tredjepartsleverandøren Disqus valgte Khrono og På Høyden, i likhet med flere andre medier, å skru av kommentarfeltet i avisen før jul.

I Khrono og På Høyden sitt tilfelle har dette vært utelukkende midlertidig, understreker redaktør Lie.

— Å tilrettelegge for en fri og åpen debatt er en viktig del av oppdraget vårt, og noe både jeg og leserne våre har savnet, sier hun.

Lie legger til at Khrono og På Høyden sine kommentarfelt heller ikke har vært plaget av mange nettroll.

— Innimellom har det vært noen, men ikke flere enn vi har klart å håndtere. Det er kun et par ganger vi har måtte stenge kommentarfeltet helt, sier redaktøren.

Både Khrono og På Høyden har debattregler som sier at de som deltar i debatten skal bruke fullt navn, og det gjelder fortsatt.

NRKbeta framhevet i sin sak 18. desember at Disqus overfor dem innrømmet å ha brutt norske personvernlover. Ifølge NRKbeta sa selskapet at de ikke visste at Norge var en del av EØS.

Så langt Khrono kjenner til er ikke dette tema med Commento.io.

Les mer om Commento.io her.

— Nå håper jeg at mange sender oss innlegg og kronikker som kan debatteres i det nye kommentarfeltet, sier Tove Lie.