Andreas Trohjell og studentparlamentet skal nå se på hvordan de sammen med UiB kan følge opp studentene som er hjemme.
Andreas Trohjell og studentparlamentet skal nå se på hvordan de sammen med UiB kan følge opp studentene som er hjemme.

— Kjipt for studentene, men vi må tenke på liv og helse

Torsdag ble det klart at all undervisning ved Universitetet i Bergen avlyses. Nå skal de se på hvordan de kan følge opp studentene hjemme.

Publisert

Studentparlamentet har vært med på beredskapmøtene til Universitetet i Bergen den siste tiden. Torsdag ble det på dette møtet besluttet at alle studenter skal sendes hjem og all undervisning går over til å foregå digitalt frem til påske.

— Det er en veldig rar situasjon. Vi har kontor på Studentsenteret selv og sannsynligvis blir alt der stengt etter hvert også. Akkurat nå har vi hjemmekontor. Vi skal drive bedriften og jobbe for studentene på den måten fremover, sier leder for Studentparlamentet, Andreas Trohjell.

Vil følge opp studentene

Både før og etter Universitetet i Bergen sendte ut en melding like før klokken 12 torsdag har flere universiteter og høyskoler fulgt opp med samme beskjed: bli hjemme. Senere samme ettermiddag orienterte statsminister Erna Solberg om alle universiteter og høyskoler stenges.

— Det er kjipt for studentene, men vi må tenke på liv og helse, sier Trohjell.

Nå kan enkelte studenter risikere å bli isolert hjemme. Det er noe Trohjell & co ønsker å ta tak i for å unngå i tiden fremover.

— Med så mange studenter som skal sitte hjemme så kan det potensielt være mange som er helt alene over en lengre periode. Det kan gjøre noe med den psykiske helsen. Vi er i dialog med institusjonene og Sammen om opprettelse av tjenester som gjør at de kan følges opp, forteller han, og legger til:

— Det er en ekstraordinær situasjon vi er i når man sender studentene hjem, men når vi sitter på den informasjonen vi har så gjør vi de tiltakene.

Usikkert hva som skjer med valget

22. til 30. april er det planlagt studentvalg ved UiB. Om det blir noe av er usikkert nå. Listen er sendt inn i kampen om de 24 plassene.

— Vi må komme tilbake til det etter hvert, sier Trohjell.

De skal gå i dialog med universitetet og valgstyret til studentene før de tar en avgjørelse om veien videre.

Stenger campus for studenter

Rundt 18.000 studenter blir påvirket av stengingen av UiB sine campus. All fysisk undervisning er avlyst fra 12. mars frem til påske. All undervisning går over til å foregå digitalt der det lar seg gjøre.

Det vil også bli endringer når det gjelder eksamen, men det er ikke klart hvordan man skal gjennomføre disse enda.

—UiB er en stor og viktig kunnskapsinstitiusjon, og vi har et stort ansvar for våre mange studenter og ansatte. Vi ønsker å ta samfunnsansvar i denne krevende situasjonen. Dette er en nasjonal dugnad for oss alle, sier prorektor Margareth Hagen i en pressemelding i forbindelse med stengingen.