Studentene Sónia Barreiro, Sofie Fribo, Natalie Seifert Eliassen og Noah Hallström har laget en installasjon inspirert av fantasien om å besøke Marokko. Foto: Camilla Nysveen
Studentene Sónia Barreiro, Sofie Fribo, Natalie Seifert Eliassen og Noah Hallström har laget en installasjon inspirert av fantasien om å besøke Marokko. Foto: Camilla Nysveen

Bli med UiBs kunststudenter til Marokko

Publisert

Med snakkende tekanner, fargerike tekstiler og små kopper med peppermyntete gir UiBs kunststudenter Carte Blance-publikummet en liten bit av det nordafrikanske landet Marokko.

Gjennom et kreativt samarbeid med Carte Blanche har fire tekstilstudenter ved Universitetet i Bergen dekorert publikumsarealet «Gråsonen» i Studio Bergen.

I forbindelse med forestilling, «Jerada», har studentene Sónia Barreiro, Sofie Fribo, Natalie Seifert Eliassen og Noah Hallström laget en installasjon inspirert av fantasien om å besøke Marokko. Dette har de gjort under ledelse av Kiyoshi Yamamoto Farias.

Danserne har vært i Marokko, og deretter laget en forestilling inspirert av det. Studentenes visjon er å gi publikum et inntrykk av hva forestillingen handler om, og landet danserne og koreografen, Bouchra Ouizguen, har besøkt. For å klare dette har de arbeidet med ulike stoffer, farger, mønster, lys og lyd.

Intervjuer og historier fra folk som har vært i Marokko, kan gjestene høre i tekanner som er plassert på benker i rommet. På små bord like ved, er det plassert enda flere tekanner og små kopper. Disse er derimot fylt med peppermynte-te, og er en del av installasjonen, og meningen er at folk skal få «smake på landet». 

Studentene har prøvd å formidle visjonen sin gjennom ulike sanser. Her kan man både smake, høre, føle og se. Dette gir publikum et kunstnerisk inntrykk før Carte Blanches forestilling på scenen.