KORTNYTT

Holbergprisen til professor Sheila Jasonoff

Publisert

HOLBERGPRISEN

Internasjonal forskningspris verdt NOK 6 millioner, som dekker fagområdene humaniora, samfunnsvitenskap, jus og teologi.


Prisen ble opprettet av Stortinget i 2003, og vinneren skal ha påvirket internasjonal forskning innen prisens fagfelt på en avgjørende måte. Jasanoff vil motta prisen under en seremoni i Universitetsaulaen i Bergen den 9. juni.

I dag offentliggjorde Holbergprisens styre at det er professor i vitenskap- og teknologistudier, Sheila Jasanoff ved Harvard University, som vinner Holbergprisen 2022. I mer enn 40 år har hun forsket på forholdet mellom ekspertkunnskap og offentlig politikk. Hun har særlig rettet søkelyset mot hvordan myndigheter rettferdiggjør utøvelse av makt og autoritet i demokratier.

Holbergprisen er en internasjonal forskningspris der forskere innenfor humaniora, samfunnsvitenskap, jus og teologi blir hedret for akademiske bragder. Holbergprisen har en verdi på 6 millioner kroner og deles hvert år ut i en høytidelig seremoni ved Universitetet i Bergen i juni.

Les mer om årets prisvinner her.

Powered by Labrador CMS