Undervannsteknologi-studentene Simen Moe (27), Pia Sagerud (24) og Øystein Andersland (23) har høyere forventninger til <span class="caps">HVL</span> enn HiB.  Foto: Tor Farstad
Undervannsteknologi-studentene Simen Moe (27), Pia Sagerud (24) og Øystein Andersland (23) har høyere forventninger til HVL enn HiB. Foto: Tor Farstad

Dette forventer studentene av Høgskulen på Vestlandet

Publisert

Regner med litt rot i begynnelsen, men ikke de store endringene.

Studentene i Bergen har delte meninger om fusjonen. Noen er litt negative, mens andre har troen på at dette kan føre til noe positivt.

– De har lagt listen høyt etter at vi ankom en skole med rød løper i dag, sier Simen Moe til På Høyden etter den offisielle åpningen av Høgskulen på Vestlandet.

Håper på en bedre studiehverdag

Han og medstudentene, Pia Sagerud og Øystein Andersland, studerer undervannsteknologi, og håper fusjonen vil gi dem en bedre studiehverdag. De er ikke helt fornøyde med hvordan organiseringen ved Høgskolen i Bergen var tidligere, og tror ikke det administrative vil bli noe særlig bedre ved HVL. Nå i starten forventer de en del rot, men tror det vil komme seg etter hvert.

– Det blir vel en del barnesykdommer i begynnelsen, men helt kaos blir det nok ikke, sier Andersland.

Stiller spørsmål ved navnet

– Er det en ting som er negativt med den nye høyskolen så er det navnet. Det liker jeg ikke. HiB var mye bedre, og lettere å si, konstaterer Sagerud.

– Hva var det nå igjen? HPV? HVP? sier Andersland og ser spørrende på de andre.

– Bare det ikke var HIV, ler Moe.

Tror fusjonen vil sette Vestlandet på kartet

Lenger borte i gangen sitter Malene Seth (bildet). Hun er sykepleierstudent, og virker tilsynelatende mer positiv enn undervannsteknologi-studentene. Enn så lenge har hun ikke merket noen store forskjeller, annet enn et nytt navn på nettsiden.

– Det blir vel sånn som før, regner jeg med.

Selv om hun er litt usikker på hvilke høyskoler som inngår i fusjonen, tror hun det vil ha en positiv effekt for Vestlandet.

–Alt kommer på en måte under samme tak, og vi blir dermed større. Det er mulig det vil ha en innvirkning på søkertallene også. Nå som vi er større, er det kanskje flere som hører om oss, og dermed søker.