Er det noe Island og Norge har til felles, er det fisk. Og dårlig vær. <span class="caps">H. M.</span> Kongen møtte torsdag Islands president Guðni Th. Jóhannesson i liten snøstorm utenfor VilVite-senteret.
Er det noe Island og Norge har til felles, er det fisk. Og dårlig vær. H. M. Kongen møtte torsdag Islands president Guðni Th. Jóhannesson i liten snøstorm utenfor VilVite-senteret.

H.M. Kongen besøkte Bergen i snøføyken

Publisert

H.M. Kongen og rektor Dag Rune Olsen tok torsdag imot den Islandske presidenten Guðni Th. Jóhannesson.

Torsdag møtte H. M. Kongen  Islands president Guðni Th. Jóhannesson i Bergen.

Statsbesøket fra Island er det første i Norge på 20 år.

Mye handlet om marine ressurser under presidentens besøk i Bergen. VilVite, Havobservasjonslaboratoriet og aulaen på UiB stod på programmet.

På UiB deltok president Jóhannesson under arrangementet «The Use and Abuse of History, National Heritage and Nationalism».

Presidenten holdt selv en tale under dette arrangementet, hvor han tok opp de mange felles kontaktpunktene som finnes mellom norsk og islandsk histore.

Ga bort en halv million kroner
Rektor Dag Rune Olsen møtte også sin kollega fra Universitetet på Island, Jón Atli Benediktsson.
Dag Rune Olsen kunne meddele at Vigdís Finnbogadóttirs Institutt for fremmedspråk vil få en donasjon på en halv million kroner.
De to rektorene undertegnet en avtale om samarbeid. Hensikten er å styrke samarbeidet om undervisning, forskning og kunnskap.

Se video av mottakelsen H.M. Kongen, Guðni Th. Jóhannesson og Dag Rune Olsen fikk da de kom til VilVite: