KORTNYTT

Gabriele de Seta får Prisen for unge forskere

Publisert Sist oppdatert

Gabriele de Seta forsker på hvordan vi samhandler med digitale medier i hverdagen. Nå får han Prisen for unge forskere for sitt fremragende arbeid.

– Jeg er ydmyk over å bli nominert, lettet over å fortsatt regnes som ung og beæret over å kvalifisere som lovende, sier Gabriele de Seta.

Som forsker utgjør de Seta et bindeledd mellom østlig og vestlig forståelse av digital kultur. Han har brukt mange år på å lære seg kinesisk språk og kultur, og har bodd og studert i både Europa og kinesisk-talende områder de siste ti årene.

I forbindelse med masterstudiet tilbrakte de Seta et år i Shanghai for å forske på eksperimentelle musikere. Det var også da han for alvor begynte å forstå hvilken sentral rolle digitale medier har for kinesere og deres sosiale liv, forteller de Seta.

Prisen for unge forskere er en utmerkelse for unge forskertalent innenfor humaniora. Den skal tildeles for fremragende vitenskapelig arbeid utført av en forsker ved Det humanistiske fakultet som er 39 år eller yngre i tildelingsåret. Forskeren skal ha disputert i forkant av nominasjonen.

Du kan lese mer om prisen og prisvinneren her.

Powered by Labrador CMS