<span class="caps">NTNU</span>-rektor Gunnar Bovim har ikke særlig tro på fusjon mellom Høgskolen i Molde og <span class="caps">NTNU</span>. Foto: Kristoffer Furberg
NTNU-rektor Gunnar Bovim har ikke særlig tro på fusjon mellom Høgskolen i Molde og NTNU. Foto: Kristoffer Furberg

- Vi har ingen planer om nye fusjoner

Næringslivsledere i Molde ønsker fusjon mellom HiMolde og NTNU, men NTNU-rektor Gunnar Bovim har liten tro på at det er aktuelt.

Tirsdag publiserte blant annet Universitetsavisa et brev fra ti næringslivsledere i Molde som ønsker fusjon mellom Høgskolen i Molde og NTNU, skriver Universitetsavisa.

– Vi vil oppfordre styre og ledelse ved Høgskolen i Molde til å utforske mulighetene for å bli en del av den pågående fusjonsprosessen ved NTNU, skrev næringslivslederne i et brevet, som var adressert til høgskolestyret.

NTNU-rektor Gunnar Bovim ser ikke på en fusjon med Høgskolen i Molde som en aktuell problemstilling.

– Jeg ser ikke på det som en aktuell problemstilling nå – vi har ikke gjort noen vurdering av det i det hele tatt. Vi hadde en vurdering av Narvik og Nord-Trøndelag, men konkluderte med at dette ikke var hensiktsmessig. Hvis dette med Molde hadde vært aktuell politikk, så hadde nok Molde kommet til oss for en stund siden, sier Bovim til Romsdals Budstikke.

Han sier videre at en eventuell henvendelse vil bli vurdert, men at han ikke ser det som aktuelt.

– Vi ser at vår faglige profil som institusjon er veldig bra sånn som den er nå, vi arbeider tett og godt med Ålesund og Gjøvik. Vi samtaler selvfølgelig med dem som kommer til oss, men vi har ikke noen aktivitet på gang for å utvide vår institusjon nå, sier Bovim til avisen.