Forskere ved Universitetet i Bergen får til sammen over 3 millioner kroner fra Olav Thon Stiftselsen i årets tildeling.
Forskere ved Universitetet i Bergen får til sammen over 3 millioner kroner fra Olav Thon Stiftselsen i årets tildeling.

Tre Olav Thon-tildelinger til UiB

Publisert

Olav Thon Stiftelsen gir i år ut 43 millioner kroner til forskning. Ved UiB får blant andre professor Anne Berit Guttormsen pris for fremragende undervisning.

– Jeg er veldig stolt og veldig glad, både inn i meg og utenpå. Dette betyr at innsatsen man legger ned settes pris på. Det som er mest hyggelig er alle kommentarene jeg har fått. Det virker som folk rundt meg synst det er velfortjent, sier Guttormsen.

Professor Anne Berit Guttormsen.
Professor Anne Berit Guttormsen.

Olav Thon Stiftelsen deler hvert år ut penger til forskningsprosjekter og personer som har utmerket seg spesielt innen sine fagområder nasjonalt og internasjonalt. 

Guttormsen, som er professor ved medisinsk-odontologisk fakultet, får pris for fremragende undervisning innen matematikk/naturvitenskap og medisin 2017. 

– Stort engasjement

I begrunnelsen står det: <<Guttormsen er intensivlege og professor i Intensivmedisin. Hun har lang klinisk erfaring i arbeid med kritisk syke mennesker, og har gjennom mange år vist et stort engasjement i å styrke og videreutvikle legeutdanningen>>.

– Jeg skal stå på og gjøre det samme som tidligere. Mitt mantra er å få med seg unge folk. Man skal lære opp studenter og unge assistentleger til å bli gode undervisere. Jeg tror jeg klarer å engasjere og formidle ting på en lettfattelig måte, og at studentene ser at jeg bryr meg og engasjerer meg, og at jeg gjør det beste jeg kan, sier prisvinneren.

Prisen er på 500 000 kroner. Den nasjonale prisen ble også delt ut til professor Knut Mørken ved Matematisk institutt ved Universitetet i Oslo, og professor Are Raklev ved Fysisk institutt, også ved Universitetet i Oslo.

Les også: Sju unge UiB-forskarar får Fripro-støtte

Millioner til studentaktiv UiB-forskning

Ved UiB er det to prosjekter i kategorien <<Støtte til studentaktiv forskning innen medisin og/eller naturvitenskap/matematikk 2017>>, som får midler:

  • Professor Lars Akslen, postdoktor Elisabeth Wik CCBIO, Universitetet i Bergen for prosjektet Harvard Kreftforskning: Partnerskap for fremragende utdanning og forskning. Prosjektet støttes med i alt 1,5 millioner over tre år.

<<Dette er et meget overbevisende prosjekt der studentaktiv forskning inngår i et større samarbeid mellom Center for Cancer Biomarkers ved UiB og Harvard Medical School>>, står det i begrunnelsen.

  • Sigrunn Eliassen, førsteamanuensis, Institutt for biologi, Universitetet i Bergen for prosjektet Numerisk kompetanse og studentaktiv forskning. Prosjektet støttes med i alt 1,4 millioner over tre år.

<<Dette er et svært spennende og innovativt utviklingsprosjekt innen biologiutdanningen, hvor man tar sikte på å utvikle og ta i bruk nye digitale hjelpemidler>>, står det i begrunnelsen fra stiftelsen. 

En oversikt over alle tildelingene kan du lese her. (ekstern lenke)