For første gang siden 1980-tallet skal en kvinne leder Forskerforbundet. Guro Elisabeth Lind ble valgt til leder onsdag.
For første gang siden 1980-tallet skal en kvinne leder Forskerforbundet. Guro Elisabeth Lind ble valgt til leder onsdag.

Hun skal lede Forskerforbundet

Publisert

Kreftforsker og professor Guro Elisabeth Lind (41) er valgt til ny leder i Forskerforbundet.

Hun tar over etter litteraturprofessor Petter Aaslestad fra NTNU. Valget skjedde enstemmig på Forskerforbundets representantskapsmøte på Gardermoen onsdag, og Lind er valgt for perioden 2019 til 2021. 

Kristin Dæhli fra NTNU er valgt til nestleder. Hun har lang erfaring som tillitsvalgt både lokalt og nasjonalt. 

Lind arbeider ved Oslo universitetssykehus og Universitetet i Oslo, og har tidligere ledet Akademiet for yngre forskere. Hun har også vært lokalt tillitsvalgt for Forskerforbundet, som organiserer både faglige og administrativt ansatte i universitets- og høyskolesektoren. 

Da Petter Aaslestad ble valgt var det spenning mellom de ulike lokallagene og gruppene av organiserte i Forskerforbundet. Hovedtillitsvalgt Kristian Mollestad ved Universitetet i Oslo ville stille til valg, men ble vraket til fordel for Aaslestad. Mollestad var teknisk-administrativt ansatt ved UiO, og det ble av mange i forbundet sett på som problematisk å ha en leder som verken var professor, og ikke engang faglig ansatt

Forskerforbundet har 22 500 medlemmer, og regner seg som landets største fag- og interesseorganisasjon i sektoren.