Filosofene Pål Antonsen og Ole Hjortland håper å bidra til at det offentlige ordskiftet blir bedre. Foto: Hilde Kristin Strand
Filosofene Pål Antonsen og Ole Hjortland håper å bidra til at det offentlige ordskiftet blir bedre. Foto: Hilde Kristin Strand

Filosofer fikk pris for å sjekke argumenter i debatter

Filosofene Ole Hjortland og Pål Antonsen fikk formidlingsprisen ved Det humanistiske fakultet.

Publisert

Inspirert av faktisk.no begynte filosofene Pål Antonsen og Ole Hjortland å sjekke debatter for logikk. Dårlige argumenter og villedende retorikk i debatter ble presentert på bloggen logikksjekk.no. Etter hvert fikk de også egen spalte i Morgenbladet der de analyserte utsagn i både TV-debatter og innlegg i aviser.

— Vi ønsker å vise hvordan bruk av ulik retoriske grep foregår og hvordan de påvirker en debatt. Personangrep og bruk av stråmenn er de vanligste argumentasjonsfeilene som benyttes, forteller de til UiB.no.

Målet med bloggen er å bidra til et bedre debattklima. Den jobben har ført til at de fikk formidlingsprisen ved Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Bergen.

— At fakultetet deler ut en slik pris er et signal om at formidlingsarbeid er viktig. Det er fint å bli minnet om verdien av formidling, det er jo en type arbeid som stort sett blir gjort på fritiden.