Det humanistiske fakultet er blant dem som får forskere på besøk.
Det humanistiske fakultet er blant dem som får forskere på besøk.

Fem får stipend til å forske ved UiB

Universitetet i Bergen får besøk av fem europeiske forskere gjennom programmet Marie Sklodowska-Curie Ations (MSCA).

Publisert Sist oppdatert

Fem forskere har fått stipender gjennom MSCA til å forske ved Universitetet i Bergen (UiB). De kommer til universitetet gjennom EU-finansering og vil jobbe i alt fra 12 til 24 måneder ved universitetet.

Disse fem forskerne kommer til Bergen

Tomáš Glomb fra Mazarykova univerzita, Tsjekkia

Francesca Mazzilli fra University of Cambridge, Storbritannia

Simon Meisch fra Institute for Advanced Sustainability Studies, Tyskland

Ana Milojevic fra Univerzitet u Beogradu, Serbia

Natasha Barbolini fra Stockholms universitet

— MSCA-stipendene er en fantastisk ressurs for oss som driver med grunnforskning, særlig innenfor underfinansierte fagfelt som humaniora. Størstedelen av forskningsmidler fordeles ut fra strategiske satsinger og programmer, og det har blitt stadig vanskeligere å nå opp i Forskningsrådets frie utlysninger. I MSCA er det forskerne som bestemmer, sier professor Eivind Heldaas Seland til UiB.no.

De fem forskerne får alle en faglig mentor. Seland, som forsker på antikkens historie, er faglig mentor for to av forskerne som kommer til Bergen.

Tre av tildelingene kom til Det humanistiske fakultet. Det matematiske-naturvitenskapelige fakultet og SV-fakultet fikk en kandidat hver. Programmet er en del av EUs forskningsprogram Horisont 2020.

(Oppdatert 24. februar klokken 13.06: Et prosjekt ble tildelt Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier ved Det humanistiske fakultet, men kontrakt ble ikke inngått på grunn av at kandidaten var ansatt i en annen stilling. Endret fra seks til fem forskere)