Eva Joly ble utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Bergen i 2004. Nå kommer hun Bergen for å være med på Christiekonferansen.
Eva Joly ble utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Bergen i 2004. Nå kommer hun Bergen for å være med på Christiekonferansen.

Eva Joly til Universitetet i Bergen

Den kjente korrupsjonsjegeren er blant dem som skal være med på Christiekonferansen.

Publisert

Årets tema for Christiekonferansen er «Den nye økonomien». I den anledning har arrangørene invitert korrupsjonsjegeren Eva Joly til å være med.

Christiekonferansen

  • Christiekonferansen skal være en av Norges viktigste møteplasser for akademia og nærings, kultur- og samfunnsliv.
  • Målgruppen er nøkkelpersoner fra næringsliv, kulturliv, offentligheten, frvillige organisasjoner og media.
  • Tema for årets konferansen er «Den nye økonomien»
  • Arrangeres hvert år av Universitetet i Bergen.

(Kilde: UiB)

Norskfødte Joly ble verdenskjent på 1990-tallet for sitt arbeid med «Elf-saken». Som forhørsdommer var hun med på å avdekke korrupsjon i Frankrikes største oljeselskap, Elf Aquitaine. Både konsernsjefen og den tidligere franske utenriksministeren måtte i fengsel i etterkant. I 2012 var hun en av kandidatene til presidentvalget i Frankrike.

Les også: Temaet for årets Christiekonferanse er klart

76-åringen er ikke like profilert lengre, men i høst ble hun Arne Næss-professor ved Senter for utvikling og miljø ved Universitetet i Oslo. Hun har gjennom karrieren skrevet flere bøker om korrupsjon. 27. april vil deltakere på Christiekonferansen få høre mer om dette.

I tillegg til Joly er det fra før av klart at økonomiprofessor ved MIT John Van Reenen er en del av årets program. Nå er det også kjent at reporter Joachim Dyfvermark fra SVT blir med i Universitetsaulaen 27. april.

— Vi vil starte med forskningsbasert innlegg fra van Reenen om de store teknologibedriftene og hva det betyr for økonomien. Han vil sette scenen for ulike problemstillinger knyttet til slike superstar bedrifter, sa Tommy Staahl Gabrielsen, instituttleder for økonomi og leder for årets programkomite for Christiekonferansen, til På Høyden i januar.