NYHET

Slik ser det vanligvis ut når lærerne strømmer til UiB for faglig påfyll. Her er professor Jens E. Kjeldsen i aksjon under Faglig-pedagogisk dag, 2017.

Over 1200 påmeldte til Lærernes dag

Fredag 29. januar kan lærere fra hele Vestland logge seg på nett og se foredrag, debatter og samtaler med UiBs fremste forskere på ulike fagfelt.

Publisert Sist oppdatert

LÆRERNES DAG 2021

Lærernes dag 2021 blir heldigital og erstatter den tradisjonsrike Faglig-pedagogisk dag på campus.

– På grunn av smittevernsrestriksjoner var det umulig å samle over tusen lærere her på campus, og vi måtte se på hvordan vi kunne legge dagen til digitale flater og samtidig gi dagen et ansiktsløft, forteller underdirektør Roald Valle ved UiB Videre.

Sammen med den øvrige programkomiteen og Kulturoperatørene har han planlagt dagen siden i høst.

Viktig flate mot skolene

– Faglig-pedagogisk dag er UiB største etterutdanningsarena for lærerne og har vært en viktig kontaktflate mot skolene i vår region i nærmere 30 år.

– Nå som det meste av undervisning og formidling ved UiB uansett må foregå digitalt ville vi benytte anledningen til å fornye både innhold og innpakning, sier Valle, som er spent på mottakelsen ute på skolene.

– Vi har snakket med lærerorganisasjonene og fått nyttige innspill til hva lærerne trenger og ønsker seg av faglig inspirasjon, sier Roald Valle.

Parallellsesjoner og livesending fra AulaenP

Neste fredag kan påmeldte lærere logge seg på en egen konferanseplattform og velge mellom en rekke parallellsesjoner med foredrag, samtaler og debatter langs fire tematiske hovedspor.

– Vi har måttet stramme inn på antall programposter i år, for å få det hele til å gå i hop, men den store fordelen i år er at det vil bli mulig å få med seg alt, siden programpostene vil ligge tilgjengelig i etterkant.

Hovedmålgruppen for dagen er lærere, men UiB-ansatte som ønsker å få med seg deler av programmet, kan også melde seg på.

En del av programpostene er forhåndsinnspilt i studio hos UiB læringslab i Media City Bergen, mens andre går live fra Universitetsaulaen, uten publikum til stede. Årets Aarebrot-foreleser Kikki Kleiven vil blant annet gi en kortvariant av geologiens historie på 25 minutter, mens Gunnar Grendstad og Hilmar Mjelde skal diskutere veien videre for USA.

I Aulaen vil det også være noen plenumssesjoner med inviterte gjester, deriblant Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som Helsesista. Hele sendingen ledes av programleder Guri Solberg.

Se hele programmet her

Powered by Labrador CMS