Mannen i 30-årene var i mange år forsker. Så raknet alt. Politiet fant over 800 gram amfetamin hjemme hos han, men mannen ble trodd på at stoffet ikke var hans. Foto: politiet
Mannen i 30-årene var i mange år forsker. Så raknet alt. Politiet fant over 800 gram amfetamin hjemme hos han, men mannen ble trodd på at stoffet ikke var hans. Foto: politiet

Tidligere forsker dømt for narkotika-forbrytelser

Publisert

I flere år var mannen forsker ved flere institusjoner på Vestlandet. Nå er han dømt til fengsel for narkotikaforbrytelser, innbrudd og kjøring i ruspåvirket tilstand.

Ett tilfelle av grov narkotikaforbrytelse. Tre tilfeller av narkotikforbrytelse. Tyveri og innbrudd. Kjøring i ruspåvirket tilstand og kjøring uten førerkort. Grov overtredelse av våpenloven, heleri av våpen og skaffing av våpen uten tillatelse. Dette ble mannen i 30-årene dømt for i Bergen tingrett, skriver Bergens Tidende.

Gjorde hytteinnbrudd
I flere år var mannen forsker ved flere institusjoner på Vestlandet, også ved UiB. Men så raknet alt. I tingretten forklarte han at det oppstod en spesiell situasjon i livet hans, og at han tok store mengder GHB og ecstasy.

-Det siste året har vært helt ekstremt og grenseoverskridende. Det var helt vanvittig, med ekstreme mengder stoff av ulike typer, forklarte mannen.

Det ble funnet 800 gram amfetamin hjemme hos mannen, og politiet fant også våpen.

Mannen har brutt seg inn i flere hytter på jakt etter våpen. Han forklarte selv at han følte han måtte forsvare seg.

Egentlig var det andre i narkotikamiljøet som var i politiets søkelys da mannen ble tatt. Politiet benyttet telefonavlytting og spaning, og den tidligere forskeren ble pågrepet. Hjemme hos han fant politiet like før jul 2016 over 800 gram amfetamin.

Må gjennomføre narkotikaprogram
Aktor kom med påstand om fengsel i to år og ti måneder. Retten landet på at dette var riktig. Men mannen må bare sone det ene året, dersom han gjennomfører narkotikaprogram med domstolskontroll. I tingretten forklarte han selv at han ruset seg mens han satt i varetekt, og at det viktigste for han er å komme i gang med rusbehandling på et eller annet vis.

Nå får han altså det, men dersom han ikke gjennomfører programmet må han sone i fengsel. Prøvetiden for den betingede delen av dommen er tre år.

Mannen har tilstått, og forklart politiet at det lå et stjålet våpen ved Løvstakken. Det har han fått strafferabatt for, skriver BT.

Han er også dømt til å betale 10.000 kroner i oppreisning til et av innbruddsofrene, og får tre års sperrefrist på førerkortet.