<span class="caps">IT</span>-professor Kai A. Olsen foreleser gjerne med beina på bordet på Høgskolen i Molde. Foto: Arild J. Waagbø
IT-professor Kai A. Olsen foreleser gjerne med beina på bordet på Høgskolen i Molde. Foto: Arild J. Waagbø

Debatt direkte om videoundervisning

Publisert

Video-opptaket avslører at HiMoldes profilerte IT-professor Kai A. Olsen foreleser med beina på bordet. I dag deltar han på det direktesendte debattmøtet om bruk av videoundervisning.

Olsen ler godt når han blir konfrontert med sitt rimelig avslappede kroppsspråk under sist fredags forelesning i informasjonsteknologi, skriver Panorama, uavhengig nettavis på Høgskolen i Molde.

Videoen fra forelesningen ligger åpent for alle på kursplattformen HiMoldeX.

— Ja, jeg var litt tilbakelent mot slutten av forelesningen. Det var bare tre eller fire studenter der, så da blir det litt uformelt. Jeg hadde antagelig stått oppreist om det var 50 studenter i salen, sier Olsen.

— Hvor mange studenter tar dette kurset?

— Jeg får se hvor mange som har levert øvingsoppgaver. [Han teller høyt.] Det er 25 aktive studenter på kurset, svarer Olsen.

— Forsvinner studentene fra salen når de kan se forelesningene dine på video?

— Min erfaring er at videotilbudet gjør at frafallet fra forelesningene, noe som allerede er et problem, blir større. Jeg tror det er nødvendig å innføre en form for obligatorisk oppmøte, sier Olsen.

Se direkte fra kl. 12.15: 

Se debattmøtet direkte på Panoramas YouTube-kanal.