Rask, raskere, De raskeste

Publisert

Jusstudenter gjør mer enn å sitte på lesesalen. De kappløper opp trappene også.

– De tar tre og fire trinn i slengen. Fantastisk!

Jussprofessor Johan Giertsen var ivrig tilskuer da Lovstafetten arrangerte motbakkeløpet Dragefjellet opp fredag ettermiddag. Hvem kommer seg raskest opp, helt fra bunnen i Jekteviken og opp alle trappene inne i jussbygget?

Musikken som fyller bygget er strengt tatt fra et par tiår før dagens jusstudenter var født. Men stemningen er god, med mange skuelystne.

Ku og fallskjerm

Jakob Haugan tar av seg hodet. Ikke sitt, selvsagt, men det store kuhodet som er en del av kostymet hans. Den egentlige Lovstafetten er en konkurranse mellom fakultetene i Bergen og Oslo, der man konkurrerer i stafett med løpe- og sykkeletapper fra Oslo til Bergen. I Bergen er «Dragefjellet opp» et løp der man konkurrerer i to klasser; raskest til toppen og best kostyme.

– Veldig gøy. Og litt varmt, sier Haugan, og prøver å få igjen pusten.

– Men hvorfor ku?

– Laget representerer foreningsstyret, og vi har en ku i logoen. Vi kom for å skape show, sier Haugan, som sprang sammen med Camilla Perona og Sofie Conley.

– Vi trener en gang i året, vi pleier ikke å ha det så travelt opp trappene, ler Ingrid Seim.

Sammen med Markus Loftås og Dorthe Borgen utgjør hun laget «Redbull gir deg ikke vinger». I hvite papirdresser med ballonger på ryggen var det ganske tydelig hvilken pris de gikk for å vinne.

– Siden Redbull faktisk ikke gir deg vinger, måtte vi ha fallskjerm. Men dette var veldig varmt, sier Loftås.

– Ikke veldig aerodynamisk.

Borgen var med på laget som vant kostymeprisen i fjor: «Juridisk diett» var kledd ut som et knekkebrød, en avokado og en Sammen-kaffekopp. Og i år ble det en ny seier.

De raskeste var - raskest

Men noen var veldig raske opp trappene. Laget «De raskeste» vant i fjor, og kom seg lett til både semifinale og finale også i år. Justitia, som er fakultetets roklubb, slo Lovstafettens eget lag så vidt i kvartfinalen, og deretter Stavangerkameratene i semifinalen. Men i finalen var det «De raskeste» som var raskest.

Ella Stensersen, Anders Rekve og Philip Dang kom seg kjappest til toppen med lovsamlingen. Premie: Medaljer og selvsagt mye heder og ære.

– Hva føler dere nå?

– Glede! Nå har vi vunnet to år på rad. Og vi har nok gnidd seieren fra i fjor inn hos de andre, så enda deiligere å vinne i år også, sier Dang.