Blir det for mye å drikke i redaksjonen til Khrono og På Høyden, undrer Jostein Gripsrud. Foto: Colourbox
Blir det for mye å drikke i redaksjonen til Khrono og På Høyden, undrer Jostein Gripsrud. Foto: Colourbox

På Høyden er ikke på høyden

Debatt: Dårlig håndverk og feilprioriteringer i På Høyden, mener medieprofessor.

Publisert Sist oppdatert

16. mai gikk en forskningsnyhet ut over verden gjennom diverse nettkanaler samt medier som BBC, CNN og New York Times: Et internasjonalt forskerteam med UiBs Endre Willassen som medlem hadde lagt fram sin forskning på blodsugende veggedyr, og konkludert med at de små bandittene har hatt tilhold på jorda i omkring 115 millioner år, 50 millioner år lenger enn deres eldste kjente vertsdyr, flaggermusene. De har livnært seg av dinosaurblod, som utenlandske mediefolk sa det.

På Høyden har imidlertid ikke fått med seg denne saken. Det svekker min tiltro til at UiBs organ gir et noenlunde dekkende bilde av forskningen ved institusjonen. Denne svikten går også ut over UiBs plass i det nasjonale mediebildet – ingen norske medier plukket meg bekjent opp saken. Jeg syns det er ganske alvorlig.

I stedet for å gjøre ordentlig, relevant arbeid kjører nå På Høyden en hel serie om en ikke-sak: Drikking i arbeidstiden. En nasjonal undersøkelse fra Folkehelseinstituttet har vist at 21 prosent av forskerne i Norge skal ha drukket mer enn ett glass vin i arbeidssammenheng i løpet av ett år. Denne sensasjonelle opplysningen, altså at bortimot 80 prosent eller fire femtedeler av dem ikke har drukket ett eneste glass vin i arbeidssammenheng over et helt år, får På Høyden til å intervjue en rekke UiB-ledere som angivelig «syns det er skremmende», «skal se på skjenkereglementet» og «seier nei til alkohol i arbeidstida». Det siste står i overskriften, men det er ikke det SV-fakultetets direktør faktisk sier i intervjuet.

En ting er slurvete håndverk, noe annet er dårlige prioriteringer. Er det i PH-redaksjonen det drikkes for mye?

PS: På Høyden har sine debattregler tydelig bekjentgjort på nettsidene sine. Det samme gjelder en e-postadresse for tips. Men prøv å finne en for debattinnlegg!