Det var omlag 90 mennesker til stede under debatten, skriver arrangør Marco Gargiulo. Dette bildet er fra et annet arrangement på Bergen Offentlige Bibliotek. Foto: flickr.com/Bergen Offentlige Bibliotek
Det var omlag 90 mennesker til stede under debatten, skriver arrangør Marco Gargiulo. Dette bildet er fra et annet arrangement på Bergen Offentlige Bibliotek. Foto: flickr.com/Bergen Offentlige Bibliotek

Leonardo fyrer fortsatt opp debatten

Mening: Italiensk-professor Marco Gargiulo svarer på kritikken av Leonardo Da Vinci-debatten han arrangerte.

Publisert

Først og fremst vil jeg takke Tor Eigil Røssaak for hans konstruktive kritikk av Leonardo-debatten som jeg arrangerte på Bergen offentlige bibliotek den 19. september i forbindelse med Forskninsdagene 2019.

Takket nei

Det var ca 90 personer på arrangementet, men jeg la ikke merke til at Røssaak var tilstede. Dette overrasker meg litt, da Røssaak var en av de inviterte talerne som imidlertid bestemte seg for å avlyse sin deltagelse to dager før presentasjonen skulle finne sted.

I stedet vil jeg fokusere på hans lille kritikk og invitere Røssaak til neste arrangement.

Marco Gargiolu

Jeg er veldig glad for og stolt over at Røssaak fant veien til arrangementet og at han fant tid til å skrive denne interessante artikkelen. Hans bidrag gir oss nå hva som var savnet den dagen, men det er aldri for sent. Faktisk var jeg veldig nysgjerrig på å få vite om norsk Leonardo-forskning og gjennom denne artikkelen får jeg en liten smaksprøve. Jeg håper Røssaak tar seg tid til å skrive, vi venter på mer.

Inviterer

Jeg vil takke ham for å åpne diskusjonen igjen etter nesten to uker, noe som tyder på at debatten både var interessant og en suksess, som også ble vist av de mange spørsmålene alle paneldeltagerne ble stilt etter presentasjonen. Jeg synes det er synd at Røssaak ikke fant tid til å stille sine spørsmål og komme med sine observasjoner blant de andre entusiastiske kommentarene etter presentasjonens slutt.

Jeg vil ikke fokusere på feiringen av komplimentene vi fikk etterpå og de hyggelige tingene Røssaak skrev i sin tilbakemelding, men i stedet vil jeg fokusere på hans lille kritikk og invitere Røssaak til neste arrangement.

Om han finner tid denne gang.