Dag Rune Olsen får trolig ingen studenter som motkandidat når han stiller til valg i år. Fore fire år siden stilte en student som motkandidat til Ole Petter Ottersen ved Universitetet i Oslo, og fikk 29 prosent av stemmene. Bildet viser Olsen sammen med Anders Kvernmo Langset i 2014, der studentene protesterte mot skolepenger for studenter fra utenfor <span class="caps">EØS</span>. Olsen støttet protesten. Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm
Dag Rune Olsen får trolig ingen studenter som motkandidat når han stiller til valg i år. Fore fire år siden stilte en student som motkandidat til Ole Petter Ottersen ved Universitetet i Oslo, og fikk 29 prosent av stemmene. Bildet viser Olsen sammen med Anders Kvernmo Langset i 2014, der studentene protesterte mot skolepenger for studenter fra utenfor EØS. Olsen støttet protesten. Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm

Ingen motkandidater blant studentene

Publisert

Studenter har vært inne på ideen om å stille som motkandidat i rektorvalget, men det blir nok med tanken.

Vi er opptatt av at vi har en ledelse som lytter til studentene, tar oss med i beslutninger, og bryr seg om de innspillene de får i fra oss, sier Håkon Randgaard Mikalsen, leder i Studentparlamentet.

Fornøyd med det nåværende rektoratet

Han synes de har hatt et godt samarbeid med det nåværende rektoratet, og håper de kan videreføre samarbeidet.

Student og tidligere medlem av Studentparlamentet, Magnus B. Nygaard, er usikker på hva han synes om at ingen har stilt som motkandidat til Dag Rune Olsen og teamet hans.

– Jeg har vært fornøyd med Dag Rune frem til nå, men har ikke noe sammenligningsgrunnlag, fordi jeg har ikke jobbet opp mot noen andre, sier han til På Høyden.

Student stilte som motkandidat i Oslo

For fire år siden stilte en student som motkandidat til Ole Petter Ottersen i rektorvalget ved Universitetet i Oslo (UiO). Dersom en student stiller som motkandidat til Olsen, har ikke Randgaard Mikalsen troen på at vedkommende kommer til å vinne over den nåværende rektoren.

– Jeg utelukker ikke at noe sånt kan skje. En student kunne jo ha stilt, men den ville vel ha ganske liten sjanse for å bli valgt. Heldigvis vil kanskje noen si.

Randgaard Mikalsen kommer ikke selv til å stille som motkandidat til Olsen, men antyder et lite håp om at noen gjør det.

– Jeg har ikke hørt om noen studenter som har tenkt å stille, men vi kan jo håpe. Vi kan oppfordre dem til det. Det hadde jo vært veldig gøy.

Studenter har vært inne på tanken også i Bergen

Nygaard forteller imidlertid at han har hørt snakk om studenter som vil stille til valg.

– Det er ingen konkrete folk, men det har vært oppe som en idé, sier han og ler litt.

Selv om han har hørt snakk om det, er han ganske sikker på at det ikke har lagt noe seriøst bak denne ideen. Enn så lenge er det bare team-Olsen som stiller til valg, men fristen for å melde seg utløper fire uker før valget, som begynner 30. mars. Med andre ord er det fortsatt mulig å melde seg som motkandidat til rektorjobben.