Dag Hellesund blir På Høyden-redaktør

Publisert

Dag Hellesund fra BA blir ansvarlig redaktør i På Høyden fra juni. Med ny redaktør innfører UiBs nyhetsavis redaktørplakaten.

Dag Hellesund går fra BA og blir ansvarlig redaktør i På Høyden fra 1. juni.

– Jeg vil at På Høyden skal være lokalavisen for hele universitetet og at de ansatte føler at avisen er deres eget organ, sier Hellesund.

Redaktørstillingen er en treårig åremålsstilling, med mulighet for forlengelse.

Bredt innhold
Hellesund sier at nettavisen kommer til å dekke alt det spennende og positive som skjer på universitetet, samt kritiske saker.

– Med ny redaktør får På Høyden også redaktørplakat. Leserne vil merke at dette er et viktig element for universitetsdemokratiet, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Dag Hellesund søkte jobben i På Høyden blant annet for å kunne skrive om forskning, universitetes tilknytning til næringslivet og om arbeids- og fagmiljøet ved UiB. (Foto: Kim E. Andreassen)

– Best bakgrunn
Hellesund signerte kontrakten på torsdag og de øvrige søkerne er informert. Leder av På Høyden-styret Stein Kuhnle sier han er glad for at det var Hellesund som fikk jobben.

– Det var søkeren med både den sterkeste faglige og journalistiske bakgrunnen som fikk redaktørjobben, sier Kuhnle.

I løpet av de siste ti årene har Hellesund arbeidet i BA. Han har også erfaring fra Dagbladet, Dagsavisen og Redd Barna-avisen. Han har studert sammenlignende politikk og fransk ved UiB før han tok journalistutdanning i Oslo. I tillegg har Hellesund mastergrad i international relation fra London School of Economics.

Ny redaksjon
I fjor vedtok universitetsstyret at både redaktørstillingen og journaliststillinger skulle lyses ut etter at På Høyden innfører redaktørplakat og skilles ut fra Kommunikasjonsavdelingen.

– Journaliststillinger er det neste som står for døren. Vi håper å ha en ny På Høyden-redaksjon klar i løpet av sommeren, sier Kuhnle.

Som redaktør skal Dag Hellesund være med å ansette nye journalister.