Rektor Dag Rune Olsen og statsminister Erna Solberg under fjorårets bærekraftkonferanse ved UiB.
Rektor Dag Rune Olsen og statsminister Erna Solberg under fjorårets bærekraftkonferanse ved UiB.

Bærekraft for fulle hus i Bergen neste uke

Publisert

Universitetsaulaen i Bergen ligger an til fullt hus når den nasjonale bærekraftkonferansen blir arrangert for andre gang 7. og 8. februar.

– Oppslutningen er fantastisk. Det var viktig for oss å samle de som kunne bidra i å utvikle bærekraftmålene innenfor akademia. Det har vi fått til, og vi er også svært fornøyde med at Utenriksdepartementet koordinerer nasjonalt, sier rektor ved Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen.

Årets konferanse har fått tittelen re:thinking/re:working – addressing the inequality of knowledge – og skal som tittelen indikerer handle om hvordan bærekraftsmål kan knyttes til arbeidet for å rette opp de sterkt ulikt fordelte ressursene i den globale forsknings- og kunnskapsverden. Nybakt utviklingsminister Dag Inge Ulstein kommer til avslutningen av konferansen. 

Til konferansen kommer en rekke akademikere fra Norge og utlandet og representanter fra myndigheter og organisasjoner. En av dem er Stefania Giannini, assisterende generaldirektør i UNESCOS utdanningsavdeling.

Dagen før selve konferansen arrangeres Day Zero, med ulike seminarer og workshops, der også globale spørsmål og bærekraft står på agendaen.