I julen går nordmenn til kirke i langt større grad enn ellers i året. Men hvordan står det til med bibelkunnskapene dine? Bildet er fra Erdal kirke. Foto: Hilde Kristin Strand
I julen går nordmenn til kirke i langt større grad enn ellers i året. Men hvordan står det til med bibelkunnskapene dine? Bildet er fra Erdal kirke. Foto: Hilde Kristin Strand

Slekt skal følge slekters gang?

Publisert

Det er fremdeles lurt å mestre sin bibelhistorie for å kunne svare på Einar Thomassens kalenderspørsmål.

Så langt har julespørsmålene i På Høydens adventskalender handlet mye om tradisjoner i vid forstand og om julemat. Fjerde juleforsker ut er Einar Thomassen, professor i religionsvitenskap. I år har nemlig På Høyden invitert noen forskere som kan mer om noe «julete» enn oss andre. De stiller spørsmål til leserne. Svarer du rett, kan du vinne en velsmakende førjulspremie.

Denne siste arbeidsuken før jul begynner med religiøse spørsmål. For selv om du trolig kan juleevangeliet, er det ikke sikkert du har kontroll på alt som handler om Jesus og hans liv. Vet du for eksempel svaret på dagens spørsmål? Hvis ja: Send svaret ditt til [email protected], innen tirsdag klokken 10.

Hva hette Jesu mormor?

Sara
Anna
Martha

Fredag var spørsmålet hvor den norske nissen bor. Han trives best på låven eller i fjøset.

Lørdag var det kanskje et litt vrient spørsmål: Hvilket år ble Jesus født? Vi lar Kjell Trengereid svare, som var den eneste som hadde riktig svar:  “Dersom vår tidsregning skal stemme må han være født år 1 f. Kr. År 0 som begrep finnes, men tallmessig går en direkte fra år 1 f. Kr. direkte til år 1 e. Kr”.

Og hvem av Jesu’ brødre skrev et apokryft juleevangelium: Jakob.

Kjell Trengereid er trukket ut som vinner to ganger, Fredrik Manne en. Gratulerer!