Astrid-Kristine Hauge Rambøl: – Hvis ikke pinnekjøtt på julaften…? Det er vanskelig å tenke seg! Foto: Tor H. Monsen
Astrid-Kristine Hauge Rambøl: – Hvis ikke pinnekjøtt på julaften…? Det er vanskelig å tenke seg! Foto: Tor H. Monsen

Møt UiB-nissen 14. desember

Publisert
LUKE 14:

Hver dag i desember vil På Høyden presentere en ny nisse. Og skjerp sansene: Nissen presenterer et spørsmål. Svarer du rett, blir du med i trekningen av dagens premie.

Hva er den viktigste juletradisjonen for deg?
– Jeg feirer sammen med mine foreldre og min søster. En tradisjon for meg, er å se (om igjen) Tre nøtter for Askepott. Ellers forbinder jeg advent med eksamen.

Er det noen juletradisjoner på UiB?
– Vel, det er mye klementiner og pepperkaker på pauserommet her i Sofie Lindstrøms hus. Vi studentene her snakker mest om ferie, faktisk, ikke så mye om jul.

Ribbe eller pinnekjøtt, eller noe helt annet?
– Pinnekjøtt, med kålrotstappe og poteter. Hvis ikke pinnekjøtt på julaften…? Det er vanskelig å tenke seg. Julebordene i adventstiden er oppvarmingen mot den egentlige, og beste, pinnekjøttmiddagen, hjemme! Ellers pleier vi å slappe av med ørret og agurksalat på 1. dag. Jeg må høre Sølvguttene, og tar gjerne fram kassetten med Sissel Kyrkjebøs Glade jul.

Hva ønsker du deg selv til jul?
– Kjæresten min har fått stikkordene bomull, gull, sølv eller silke. Ellers ønsker jeg meg bøker, helst skjønnlitteratur. Jeg gleder meg til å lese noe annet enn faglitteratur.

Hva ønsker du for UiB i det kommende året?
At UiBs strategiprosess understreker hvor viktig god undervisning er, og er opptatt av å utdanne flinke studenter.

 

Hver nisse kommer til å stille et spørsmål til leserne. Svaret på dagens spørsmål må vi ha innen mandag klokken 10. Send svaret til [email protected]. Da er du med i trekningen av en velsmakande førjulspremie som kan hentes hos oss i Christies gate 13.

Dagens spørsmål: 
– Hvem er fortellerstemmen i Tre nøtter for Askepott?