Bavianer, museet og rektor

Publisert:3. oktober 2008Oppdatert:3. oktober 2008, 21:26

Mange har nok blitt skikkelig overasket denne uka over de store planene for å bygge om museumsbygningen og flytte de vitenskapelige samlingene til Realfagbygget. Det ble jeg også, selv om jeg har vært med på mange diskusjonen om temaet.

Mange fikk vel også varm kaffe i halsen da de så BT sin leder i går, der rektor beskyldes for ”dårlig prioritering og elendig timing”. Men er det virkelig det? Det kan jeg ikke forstå.

Praktbygg til formidling
I matematikken heter det at faktorenes orden er likegyldig. Det samme gjelder ikke i retorikken, og det er her vår rektor har blitt lest så ensidig av BT. Ledelsen ved De naturhistoriske samlinger (DNS) ønsker seg kort avstand til samlingene sine – nå er store deler av dem i fjernlager på Midttun, Minde og andre steder.

Realfagbygget må være ideelt til lager for museet. Det er i alle fall ikke mye annet det er mer ideelt for. Riksrevisjonen har påpekt at museumsbygningen er uegnet for vitenskapelige samlinger. Nå får vi – om rektor får det som han vil, et praktbygg til formidling av vitenskap og UiB på Museplass, og tidsriktige samlinger i realfagbygget. Dette har han solid ryggdekning for, det viser også intervjuet med Siri Jansen.

Realfagbygget et magasinbygg
Sett fra mitt ståsted er praktbygget en bonus for å gjøre realfagbygget om til et magasinbygg. Slik bør BT også se det: rektors forslag vil sikre bavianer (om det skulle finnes slike i de vitenskapelige samlingene) flotte forhold og kommende generasjoner av biologer i Bergen gode samlinger.

Hva mer kan vi egentlig ønske oss, bortsett fra vårt faste ønske om at alle forskerne ved DNS burde få kontor- og laboratoriefellesskap med oss andre på Marineholmen?

Hurra for rektors initiativ!

 Leserbrevet sto først på trykk i BIO-info

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed