Korleis få næringslivet til å bruka meir pengar på forsking? Auk basisløyvingane til institutta og lag betre støtteordningar til bedriftene, er blant bergensforskarane sine råd til kunnskapsministeren.

Tyske universitet er bekymra for at Storbitannia manglar ein strategi for å bli verande i EU sine rammeprogram. Dei har slutta å inngå nye forskingsprosjekt med britiske universitet på grunn av den store usikkerheita.

Debatt

De som har gjort det til en prestisjesak å undertrykke faglig frihet med sikte på å manipulere vitnemål, vet at de i realiteten er hevet over loven, skriver Einar Belsom ved HiOA.

H.M. Kongen og rektor Dag Rune Olsen tok torsdag imot den Islandske presidenten Guðni Th. Jóhannesson.

Humaniorameldingen:

- Det er fantastisk at politikerne kan se det på den måten, sier NTNU-professor og lingvist Terje Lohndal.

Debatt

Etter 25 år har jeg mistet troen på universitetsdemokratiet vårt, skriver Jill Walker Rettberg.

Med 18 senter til UiO og 17 til NTNU og UiB sidan oppstart, er hovudstaden den klare vinnaren i kampen om SFF-midla.

Torbjørn Røe Isaksen la onsdag fram humaniorameldingen. — Min reaksjon er grunnleggende positiv, sier Margareth Hagen, dekan ved HF. — Vi skal arbeide for mer humaniora i sammensatte og komplekse forskningsprosjekter, sier rektor Dag Rune Olsen.

Debatt

Et samlet IKT-faglig miljø ved Universitetet i Bergen vil tjene studentene, universitetet, byen og regionen bedre enn de to disiplinene informasjonsvitenskap (IV) og informatikk (II) kan gjøre hver for seg.

De svenske påtalemyndighetene etterforsker saken. Kirurgen Macchiarini kondolerer.

Abonner på Forsidestrøm