Kan musikkterapi og fysisk aktivitet forseinka utviklinga av Alzheimer? UiB-forskarar treng fleire Alzheimer-pasientar for å finna ut om teorien deira stemmer.

Nesten alle UiB-tilsette vart utsett for passord-fiske tidlegare i veka. Fleire hundre klikka seg vidare frå eposten.

Juss-dekan Karl Harald Søvig ved UiB er blant dei som skal gå gjennom regelverket for høgare utdanning, og foreslå endringar i lov og forskrift.

Gatekunstverket av Frank Aarebrot har gjenoppstått, inne i store auditorium i SV-bygget.

Musikkterapeutar jobbar med sårbare menneske. Men utdanninga er ikkje omfatta av skikka-vurdering.

Om bøker var billetter til et fotballstadion, hadde Terje Tvedt vært utsolgt. Nå har han en snikende følelse av at universitetet er i ferd med å tape på hjemmebane.

Debatt

Saken om tilsetting av rådgiver ved REK vest, som På Høyden omtalte 18. juni, viser hvor galt det kan gå når ledere i offentlig sektor glemmer de grunnleggende reglene som gjelder i arbeidslivet, og tror at de kan plassere folk i stillinger etter eget forgodtbefinnende.

En har fått avskjed og en annen har sagt seg opp etter MeToo-avsløringer ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO).

Akademiet for yngre forskere trenger ny medlemmer. Øverst på ønskelisten står menn, forskere som ikke kommer fra Oslo – og gjerne forskere som ikke har arbeidsplassen sin i akademia.

Styret på UiO hadde mange kritiske innspill og bekymringer for veien videre med Direktoratet for økonomistyring. De ga likevel et enstemmig ja til vedtaksforslaget.

Abonner på Forsidestrøm