Ifølgje mållova har studentar rett til å få eksamen på si eiga målform. Det får dei ikkje alltid.

Afghanistan-ekspert Arne Strand frå CMI var på Hotel Intercontinental under angrepet laurdag kveld.

Regjeringen har vedtatt at utbyggingen skal skje i løpet av ti år.

Debatt

Flere medier har trukket fram at underviserundersøkelsen viser at underviserne kritiserer forkunnskapene til sine studenter. Men gjør de egentlig det, spør professor Arild Raaheim.

Lønn og regnskapssystemene kan om kort tid bli foreslått skilt ut fra de fire gamle universitetene. Leveransen i 100- millionersklassen går enten til Direktoratet for økonomistyring, eller settes ut i det private markedet.

Jon Naustdalslid satt bare som styreleder i NSD i åtte måneder. Samarbeidsproblemer med administrerende direktør var årsaken til at han trakk seg.

To av dei framste jussprofessorane i landet vender tommelen ned for forsøket frå universiteta på å hemmeleghalde rapportar om arbeidsmiljøet i sektoren. No instruerer Kunnskapsdepartementet universiteta til å gi innsyn.

NTNU etablerer en avdeling for etter- og videreutdanning i Oslo. Siden kan det bli aktuelt med egne avdelinger i inn- og utland.

30 000 forskere blir invitert til å svare på spørsmål knyttet til god forskningsskikk. UiB-professor Mathias Kaiser skal lede prosjektet.

Nesten halvparten av forskerne innen matematikk og naturvitenskap er utlendinger, mens i humaniora er andelen 22 prosent. I vitenskapsakademiet debatteres det om Norge tåler så mange utenlandske forskere.

Abonner på Forsidestrøm