Debatt

Vitenskapelig analyse og hypotesetesting dreier seg grunnleggende om å forholde seg til tall og kvantitative størrelser. Når forfatterne reduserer dette med å kalle det krangling om tall har de også gjort seg uangripelige for vitenskapelig kritikk. Det betyr punktum fra min side i denne debatten.

 

Førstemanuensis Christian Jørgensen går hardt ut mot reglementet og måten eksterne sensorer brukes på.

Debatt

Jusprofesor Tore Lunde stiller spørsmål ved UiB/Helse-Bergen si handtering av Gulsvik-saka i dette innlegget. 

Siste leserkommentarer

Fusjon.

Flere fusjonerte studentdemokratiene opplever dårligere valgdeltakelse etter fusjonene enn hva de hadde før. Likevel lar ikke studentlederne seg stoppe.

Endeleg vart Vestfløyen på Geofysen opna, og Bjerknessenteret får fleire forskarar under same tak. 

Debatt

Vi takker for interessen Svein Sundby ved Havforskningsinstituttet viser for studien som er presentert i rapporten «Farefull ferd mot toppen».

Universitets- og høgskolesektoren har fått enda en debattsak som splitter sektoren. Nå er det ikke bare finansiering, men også utviklingsavtaler det er uenighet om.

Høg konkurranse om EU-midlar hindrar forskarar å offentleggjera forskingsresultat, meiner ekspergruppe. Dei føreslår at tildelingane blir mindre, slik at fleire forskarar får pengar.

Å opna sprøyterommet for fleire typar bruk av stoff vil betra forholda for rusmisbrukarane i området rundt Strax-huset, meiner sosialbyråd Erlend Horn. 

Med 66 prosent av stemmene ble førsteamanuensis Steinar Kristoffersen i dag valgt til ny rektor ved Høgskolen i Molde.

Statssekretær Bjørn Haugstad har fire klare meldinger til sektorens ledere.

Situasjonen for dem som ble igjen i rusmiljøet etter at parken stengte er forverret, viser ny rapport. 

– Det viktige for oss i denne saken er det prinsipielle, sier universitetsdirektør Kjell Bernstrøm. 

Et krav på 8-9 millioner kroner har hengt over Amund Gulsvik i flere år. I dag vant han igjen i retten. 

Amund Gulsvik vann nok ein gong over Helse Bergen HF og Universitetet i Bergen, som må ut med 1,5 millionar kroner i sakskostnader. 

Rådgiver ved UiO, Elisabeth Kolflaath Semprini, har startet en underskriftskampanje for å få endret universitets- og høyskoleloven, slik at vektingen av ansattstemmene fjernes.

– Det finnes en ustyrtelig mengde jubileer. Jeg har vært litt på jakt etter jubileer.

Informatikkstudent Didrik Sæther har funne store sikkerheitshol i det digitale eksamenssystemet som blir brukt ved fleire norske universitet. 

Faglærerne i fonetikk ved NTNU føler de har kniven på strupen: 26. juni vedtar trolig fakultetsstyret å legge ned bachelor- og mastertilbudet i faget.

En mann i slutten av 40-årene er dømt til 120 dagers betinget fengsel for besittelse av overgrepsbilder av barn. Bildene viser jenter helt ned til fire måneder.

Arbeidsinnvandrarar treng språkopplæring og betre informasjon frå kommunane, meiner forskar Grete Netteland.

Studentane vippa dekanvalet på psykologi i favør av Bente Wold. Fleirtalet av dei tilsette stemte for fire nye år for Jarle Eid. 

NTNU utmerker seg som arnested for studentgründere med støtte til 8 av 22 gründerprosjekter. Et utradisjonelt moteprosjekt fra Høgskolen i Oslo og Akershus nådde også opp.

Frank Aarebrot rakk knapt å pensjonere seg før han ble motiv for kunsten. 

Rektorene på Høgskolen i Sørøst-Norge og Høgskolen i Oslo og Akershus er misfornøyde med tempoet deres søknader om å blir universitet blir behandlet i. NOKUT mener de har jobbet langt raskere enn normalt i slike saker.

Bente Wold blir ny dekan ved Det psykologiske fakultetet frå august. Eit overveldande fleirtal av studentane røysta for Wold. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Personer med ”mørkere” og ”lysere” personlighetsdrag trekkes til ulkes studier, konkluderer en dansk undersøkelse.
Panorama
Årets utgave av Fiolettstafetten gikk av stabelen i Moldemarka søndag. Moldestudentenes Helseutvalg (MSH) var arrangør av stafetten, som hadde ...
Universitetsavisa
Informatikkstudent reagerer på sikkerhetshull i digitaleksamen. Men flere ved NTNU mener papireksamen ikke nødvendigvis er sikrere enn digital...
Universitetsavisa
Professor Jan Fridthjof Bernt mener at demokratiske valg ikke er egnet verken til å sette sammen universitetsstyrer eller velge rektor.
Khrono
Nord universitet vurderer både studieporteføljen sin og hvilke campus de skal beholde. Et sentralt «slag» står om Helgeland. Utfordringene går...
Khrono
Kommentarer PublisertSøndag, 28. mai 2017 - 22:59-OppdatertSøndag, 28. mai 2017 - 22:59...
Abonner på Forsidestrøm