Notiser om nye bøker og publikasjoner, samt notiser om personer som har fått priser, utmerkelser, jubileer eller er nyansatt ved UiB kan legges inn her. Vi krever en gyldig e-post-adresse på innsender for å sjekke autensitet, og vi modererer innlegg. 

Ny i jobben

Gunn Mangerud

Gunn Mangerud er styreleder for Chr. Michelsens institutt (CMI) fra juni 2018.

Gunn Mangerud er professor i geologi. Hun har tidligere bl.a. vært instituttleder på Institutt for geovitenskap på Universitet i Bergen, direktør for Senter for internasjonalisering av utdanning (SIU), sjefsgeolog i Norsk Hydro og forsker i SINTEF. Mangerud har bred erfaring fra ulike typer styrearbeid.

­– Jeg går ydmyk til oppgaven og ser frem til et spennende arbeid, sier Mangerud i en pressemelding. – CMI driver en forskningsvirksomhet som angår alle i verdenssamfunnet. Derfor var det ikke vanskelig å takke ja. Jeg har stor respekt for kompetansen og grunntankene i CMI. Det inkluderer ikke minst målet om at forskningen skal ha påvirkning, blant annet på beslutningstakere. Som styreleder vil jeg gjøre mitt beste for å bidra til at CMI klarer å levere på de ambisjoner som er nedfelt i strategien. Det er viktig å være en god samarbeidspartner for daglig leder, men også utfordre iblant, og det er viktig å legge til rette for et godt samarbeid med resten styret og virksomheten forøvrig.

Mangerud overtar etter professor i Sammenlignende politikk, Lars G. Svåsand, som går av med pensjon etter fem år som styreleder.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed