Notiser om nye bøker og publikasjoner, samt notiser om personer som har fått priser, utmerkelser, jubileer eller er nyansatt ved UiB kan legges inn her. Vi krever en gyldig e-post-adresse på innsender for å sjekke autensitet, og vi modererer innlegg. 

Pris

Kenneth Dickstein

Mottar pris for hjerteforskning

Kenneth Dickstein mottar Falch-prisen for fremragende lederskap innen medisinsk forskning. Prisen er en personlig tildeling på 250 000, og deles ut annethvert år til en forsker som har vist lederskap innenfor eget forskningsområde.

Kenneth Dickstein er professor emeritus i kardiologi ved Universitetet i Bergen (UiB) og tidligere overlege ved medisinsk intensiv avdeling ved Stavanger Universitetssjukehus (SUS). I 2014 han rangert som en av verdens 100 mest innflytelsesrike forskere (http://pahoyden.no/2014/07/hvem-pa-uib-er-blant-topp-en-prosent-av-verdens-forskere) uavhengig av fagfelt.

 • Kenneth Dickstein har tre avgjørende karaktertrekk med stor betydning for hans faglige utvikling: Han er ekstremt fokusert, kompromissløs, og meget produktiv. I tillegg har han en karisma som innbyr til akademisk samarbeid. Disse egenskapene evner han også å overføre til sine mange samarbeidspartnere nasjonalt og internasjonalt, skriver dekan Nina Langeland ved Det medisinsk-odontologiske fakultet og Stein Tore Nilsen, mangeårig forskningsdirektør ved Stavanger Universitetssjukehus, om professoren.

Prisen deles ut under arrangementet «Fakultetets dag» ved Det medisinsk-odontologiske fakultet, som avholdes i Stort Auditorium, Haukeland universitetssjukehus, torsdag 8. juni.

Fakta: Søren Falch og øyenlege Sigurd Falchs Prisbelønning for fremragende lederskap innen medisinsk forskning

 • Personlig tildeling på 250 000 kr
 • Deles ut annethvert år
 • Midler fra Søren Falch og øyenlege Sigurd Falchs fond for medisinsk vitenskap:
  • Fond opprettet i 1952 i etter Søren Falchs testamente
  • Har siden opprettelsen delt ut ulike priser til anerkjente forskere og leger
 • Seniorprisens nåværende form ble fastsatt i 1991, med følgende kriterier:
  • Lederskap innenfor eget forskningsområde
  • Lederrolle i forskningsutvikling, forskerrekruttering og kompetanseoppbygging
  • Lederrolle i internasjonalisering av norsk medisinsk forskning
  • Forskningspolitisk lederrolle
 • Tidligere vinnere inkluderer Jarle Ofstad, Dagfinn Aarskog, Jon Lekven, Holm Holmsen, Rolv Terje Lie m.fl.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed