Notiser om nye bøker og publikasjoner, samt notiser om personer som har fått priser, utmerkelser, jubileer eller er nyansatt ved UiB kan legges inn her. Vi krever en gyldig e-post-adresse på innsender for å sjekke autensitet, og vi modererer innlegg. 

Jubilant

Erling Aadland

Professor i allmenn litteraturvitenskap Erling Aadland fyller 60 år 20. mars.

Aadland er en mangfoldig litteraturforsker velsignet fri for hang til å følge teoretiske motesvingninger.  Med spesiell interesse for Heidegger er han konsekvent opptatt av litteraturvitenskapelige grunnlagsproblemer og har på dette området skrevet flere tankevekkende arbeider. Hans bok Farvel til litteraturvitenskapen er i virkeligheten et forsvar. For ham er det en sentral oppgave for faget å utforske, reflektere over og hegne om det spesifikt litterære, fordi det motsetter seg og undergraver de til enhver tid herskende ideologier.

Aadland har særlig interessert seg for lyrikk, og beveger seg med letthet mellom Rolf Jakobsens diktning, Bob Dylans og Leonard Cohens poesi. Sanglyrikk ligger i det hele tatt hans hjerte nær. Han har selv utgitt en fin diktsamling: Ditt uforglemmelige fravær.

Aadland har i flere år  vært en dyktig og samlende fagrådsleder for allmenn litteraturvitenskap ved UiB. Hans seriøsitet, humor og omsorg er en god kombinasjon. Kolleger og venner ønsker Erling Aadland til lykke med dagen.