Notiser om nye bøker og publikasjoner, samt notiser om personer som har fått priser, utmerkelser, jubileer eller er nyansatt ved UiB kan legges inn her. Vi krever en gyldig e-post-adresse på innsender for å sjekke autensitet, og vi modererer innlegg. 

Arild Holt-Jensen

Professor Holt-Jensen fylte 70 år 5. desember. I 1965 kom han til Bergen og ble ansatt ved det felles geografiske institutt ved NHH og UiB. Han ble dr.philos. ved UiB i 1986 og professor i 1991.

Holt-Jensen er mer enn glad i sitt fag og han er full av pågangsmot og arbeidslyst. Hans faglige virke spenner vidt, fra studier av steder og lokalsamfunn i et regionalgeografisk perspektiv, til studier av bosettingsmønstre og befolkningsutvikling, ressursforvaltning og miljøvern og norsk oljeøkonomi, til geografifagets teoretiske utvikling.

Holt-Jensen elsker studentene og studentene elsker ham. Han liker å formidle og han er aldri vanskelig å be. Mens yngre forskere kan prøve å skjerme seg for å få tid til egen forskning, gjør Arild begge deler.

Nå går han over i pensjonistenes rekker, men i en tid preget av omstilling, målstyring, krav om økt gjennomstrømming og resultatbaserte budsjetter, er det viktig for et fagmiljø å kunne søke råd hos erfarne kollegaer som vet å formidle sitt fag på en måte som vekker begeistring hos nye kull med studenter.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed