På Høyden mottar debattinnlegg på 3000 ord.
Debattinnlegg må signeres med fullt navn.

Siste leserkommentarer

På Høyden har hatt flere saker om ansettelser av instituttledere ved Det psykologiske fakultet og debatter og spørsmål som har oppstått i kjølvannet av disse.

En gunstig endring kunne være at oppfinnere ved universitetene eier og råder over sine oppfinnelser som i tidligere tider, mens TTO-ene endres til rådgivende og hjelpende organer, mener professor og oppfinner ved NTNU, Bjørn Angelsen.

Ståle Pallesen trekker seg fra instituttlederstilling, og kritiserer fakultetsledelsen. 

Gunnar Yttri gjer deg kjend med ein av brobyggjarane på Vestlandet. 

I debatten om tilsettingsprosesser ved SV-fakultetet er det skapt tvil om hvorvidt Sosiologisk institutt har håndtert sitt arbeid i forhold til disse prosessene korrekt.

 

Jeg er sosiolog og var tilknyttet sosiologisk institutt ved UiB da jeg var Ph.D.-kandidat. Nå er jeg bekymret for en ansettelsesprosess ved instituttet. 

 

Etter å ha debattert humaniora-studenters muligheter i næringslivet kommer Knut Melvær her med et forslag til hva et alternativt svar fra prorektor Margareth Hagen kunne vært. 

Høgare utdanning er heilt avgjerande for å ruste Norge for framtida. No har vi mellom anna fått til 250 nye studieplassar innan IKT, skriv Terje Breivik. 

HVL bør verta eit universitet Noreg aldri har sett maken til, skriv Gunnar Yttri.

Vitenskapelig analyse og hypotesetesting dreier seg grunnleggende om å forholde seg til tall og kvantitative størrelser. Når forfatterne reduserer dette med å kalle det krangling om tall har de også gjort seg uangripelige for vitenskapelig kritikk. Det betyr punktum fra min side i denne debatten.

 

Sjefredaktør Stéphane Charbonnier i Charlie Hebdo sa på et tidspunkt at “jeg vil heller dø stående enn å leve på knærne”. Det er store ord. I går ble han som uttalte dem skutt ned og drept i sin redaksjon sammen med 11 andre, de fleste redaksjonelle medarbeidere.

Vi merker oss at dere 4. september har forsøkt å skrive en forsvarstale i BT. Her følger sensur av de punktene dere tar opp, med begrunnelse.

Ståle Pallesen trekker seg fra instituttlederstilling, og kritiserer fakultetsledelsen. 

Jan Martin Nordbotten ønskjer å ha full kontroll på korleis han sjølv blir framstilt. Det kan han ikkje få.

Er det riktig at arbeidsgiver sin avis legger ut lenker til ansattes bryllupsplanlegging, publiserer ansattes private bilder, og gir en negativ og tendensiøs fremstillinger av ansattes arbeid?

Jeg er sosiolog og var tilknyttet sosiologisk institutt ved UiB da jeg var Ph.D.-kandidat. Nå er jeg bekymret for en ansettelsesprosess ved instituttet. 

 

Vårens sentrale lønnsforhandlingar ga ein heilt ny situasjon for statsinstitusjonane og dei statstilsette, med to hovedtariffavtalar i staden for ein.

Litteraturprofessor Arild Linneberg er intervjuet i På Høyden i anledning min kritikk av justismordprosjektet drevet av Linneberg og to andre litteraturvitere ved UiB. Enkelte av Linnebergs uttalelser finner jeg grunn til å kommentere.

Etter 25 år har jeg mistet troen på universitetsdemokratiet vårt, skriver Jill Walker Rettberg.

Det er nylig gjort et vedtak av styret for Det Medisinsk-Odontologiske fakultet om en navneforandring til Fakultet for Medisin og Helsefag.

Annet universitetsnytt

Khrono
En doktorgrad er ikke lenger nødvendigvis en inngangsbillett til karriere i akademia. Ranveig Flatabø driver med nanoteknologi og er blant dem...
Universitetsavisa
Bruk pilstastene eller sveip for å se gjennom bildegalleriet.
Universitetsavisa
De har allerede bevist at det fungerer på mus. Nå jobber Susumu Tonegawa og teamet hans med å gjøre teknologien tilgjengelig for helseindustrien.
Universitetsavisa
De tre neste årene skal 89,6 millioner kroner brukes til prosjekter som gjør lærerutdanningene mer digitale, lover regjeringen.
Universitetsavisa
Datatilsynet ville gi et gebyr på 350.000 kroner til Universitetet i Oslo for bruk av data uten tillatelse. Et smutthull i loven gjorde at det ikke...
Universitetsavisa
- Vi har blitt forelsket i Trondheim og Norge.