På Høyden mottar debattinnlegg på 3000 ord.
Debattinnlegg må signeres med fullt navn.

Siste leserkommentarer

Vedtaket sår tvil ved komiteens integritet på en måte det er vanskelig å forsvare seg mot.

Dette er ikke noe du som arkitekt skal latterliggjøre eller kimse av.

Presset for å få publisert artiklar og delta på konferansar kan vere stort i forskingsverda. Dette har skapt ein ny marknad for dei som vil tene pengar på forskarar.

Catalonien er annet land, enn det som er blevet forsøgt beskrevet de sidste par dage i de norske medier generelt.

Nygårdshøyden 19. september kl. 13.15: En svensk doktorgradsstudent med ikke-europeisk utseende, Victoria Kawesa, deltar på seminar ved Universitetet i Bergen (UiB).

«Så, du trur du kan forske? Klart det, her er ein clean desk til deg!» Kven treng kontor når ein har skjerma aktivitetsbasert arbeidsplass? 

Kai A. Olsen, informatikkprofessor ved Høgskolen i Molde, sammenligner her Mediasite og Canvas, to av de mest brukte LMS-systemene i universitets- og høyskolesektoren. — Noen ganger drømmer en seg tilbake til tavle og kritt, skriver forfatteren.

Innsatsen til Frank Aarebrot telte ikke i tellekantsystemet, skriver Svein Sjøberg. 

Akademiaavtalen skal reforhandles i høst. Hvordan har styringsgruppen tenkt å sikre åpenhet rundt prosessen denne gangen?

Det ville kanskje hjelpe litt å gå bort fra kravet om 4 i snitt, og si at det er nok om man har 4 enten i standpunkt eller til eksamen. Men det ville ikke monne noe særlig . 

Sjefredaktør Stéphane Charbonnier i Charlie Hebdo sa på et tidspunkt at “jeg vil heller dø stående enn å leve på knærne”. Det er store ord. I går ble han som uttalte dem skutt ned og drept i sin redaksjon sammen med 11 andre, de fleste redaksjonelle medarbeidere.

Ståle Pallesen trekker seg fra instituttlederstilling, og kritiserer fakultetsledelsen. 

Vi merker oss at dere 4. september har forsøkt å skrive en forsvarstale i BT. Her følger sensur av de punktene dere tar opp, med begrunnelse.

Jan Martin Nordbotten ønskjer å ha full kontroll på korleis han sjølv blir framstilt. Det kan han ikkje få.

Er det riktig at arbeidsgiver sin avis legger ut lenker til ansattes bryllupsplanlegging, publiserer ansattes private bilder, og gir en negativ og tendensiøs fremstillinger av ansattes arbeid?

Jeg er sosiolog og var tilknyttet sosiologisk institutt ved UiB da jeg var Ph.D.-kandidat. Nå er jeg bekymret for en ansettelsesprosess ved instituttet. 

 

Vårens sentrale lønnsforhandlingar ga ein heilt ny situasjon for statsinstitusjonane og dei statstilsette, med to hovedtariffavtalar i staden for ein.

Litteraturprofessor Arild Linneberg er intervjuet i På Høyden i anledning min kritikk av justismordprosjektet drevet av Linneberg og to andre litteraturvitere ved UiB. Enkelte av Linnebergs uttalelser finner jeg grunn til å kommentere.

Etter 25 år har jeg mistet troen på universitetsdemokratiet vårt, skriver Jill Walker Rettberg.

Eg er heilt klart positiv til å innføre ei ordning som kan medføre at det er fleire av dei som verkeleg brenn for studiet som kjem inn.

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Hilde Skeie saksøkte NTNU etter å ha blitt tvunget ut av lederjobben ved Internasjonal seksjon. NTNU ble frifunnet av Sør-Trøndelag tingrett.
Panorama
Dette var betegnelsen den ungarske sosiologen Georgy Lukács ga folk som i tidligere tider har spilt størst rolle for sine lokalsamfunn og familier,...
Universitetsavisa
Når sensorer ved NTNU Handelshøyskolen setter karakterer på egne studenter synes de å være strengere enn kolleger ved andre læresteder. En forklaring...
Khrono
En ansettelsessak ved Det humanistiske fakultet i Bergen må ut på en ny runde. Stridens kjerne er hvordan man tolker bruken av skråstrek.
Khrono
Kommentarer PublisertFredag, 20. oktober 2017 - 20:30-OppdatertFredag, 20. oktober 2017 -...
Universitetsavisa
Akademiet for yngre forskere har plukket ut 14 nye medlemmer. Guro Busterud fra NTNU er en av dem.