På Høyden mottar debattinnlegg på 3000 ord.
Debattinnlegg må signeres med fullt navn.

Siste leserkommentarer

«Ved SV-fakultetet satser vi på dette feltet.» skreiv Knut Helland om informasjonsvitskap og IKT generelt i eit innlegg i På Høyden for nokre veker sidan. I lys av debatten om flytting av informasjonsvitskap til informatikk, vil eg gjerne kikke på realitetane i denne påstanden.

Som en «Intro» ønsker jeg  å kunne gjøre en jobb i Universitetsstyret for the «First time».

Tor Eldevik fortel kvifor han ønsker å bli medlem av universitetsstyret på UiB dei komande fire åra. 

Det psykologiske fakultet trenger en ny ledelse, som kjenner behovene til ansatte og studenter, mener Bente Wold og resten av hennes dekan-lag. 

Digital kompetanse betyr stadig mer for både undervisning, forskning og yrkesliv. Men hva innebærer egentlig dette for høyere utdanning i «algoritmens tidsalder»?

Dekanlaget til Jarle Eid stiller spørsmål til sine motkandidater og forteller om egen politikk i dette innlegget. 

Du trenger ikke ha Giro d’Italia trikot og 30 000-kroners sykkel for å være med på Sykle til jobben aksjonen!

Morsal Saba har flere spørsmål til en eventuell sammenslåing mellom Institutt for biologi og Molekylærbiologisk institutt.

Seniorkonsulent Anders Kulseng mener vektingen av stemmer ved rektorvalget er udemokratisk, og at den oppleves som meningsløs for mange ansatte.

Holbergprisen sliter ikke bare med vedtektene og problematisk islampresentasjon. Verre er forbigåelsen av noen av verdens fremste forskere, samt bruddet med Holbergs virke, skriver idéhistoriker og forfatter Dag Herbjørnsrud.

Sjefredaktør Stéphane Charbonnier i Charlie Hebdo sa på et tidspunkt at “jeg vil heller dø stående enn å leve på knærne”. Det er store ord. I går ble han som uttalte dem skutt ned og drept i sin redaksjon sammen med 11 andre, de fleste redaksjonelle medarbeidere.

Vi merker oss at dere 4. september har forsøkt å skrive en forsvarstale i BT. Her følger sensur av de punktene dere tar opp, med begrunnelse.

Jan Martin Nordbotten ønskjer å ha full kontroll på korleis han sjølv blir framstilt. Det kan han ikkje få.

Er det riktig at arbeidsgiver sin avis legger ut lenker til ansattes bryllupsplanlegging, publiserer ansattes private bilder, og gir en negativ og tendensiøs fremstillinger av ansattes arbeid?

Vårens sentrale lønnsforhandlingar ga ein heilt ny situasjon for statsinstitusjonane og dei statstilsette, med to hovedtariffavtalar i staden for ein.

Litteraturprofessor Arild Linneberg er intervjuet i På Høyden i anledning min kritikk av justismordprosjektet drevet av Linneberg og to andre litteraturvitere ved UiB. Enkelte av Linnebergs uttalelser finner jeg grunn til å kommentere.

Etter 25 år har jeg mistet troen på universitetsdemokratiet vårt, skriver Jill Walker Rettberg.

Det er nylig gjort et vedtak av styret for Det Medisinsk-Odontologiske fakultet om en navneforandring til Fakultet for Medisin og Helsefag.

Eg er heilt klart positiv til å innføre ei ordning som kan medføre at det er fleire av dei som verkeleg brenn for studiet som kjem inn.

Professor Tanja Barth lever i den villfarelsen at påvisning av menneskeskapte endringer kun er basert på modeller. Dette er tilbakevist, uten at Tanja Barth har fått det med seg.

Annet universitetsnytt

Panorama
Et oppslag i Universitetsavisa omtaler et besøk hos NTNUs rektor. Siden jeg både tok initiativet til dette møtet og var til stede, så vil jeg gi et...
Khrono
Rune Keisuke Kosaka er ny leder for Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Med seg får han Pia Johansen, Julie Iversen og Karoline...
Khrono
Uansett utfall av val eller tilsetting: Det blir maksimum to kvinnelege dekanar på Universitetet i Bergen dei neste fire åra. — Dette teiknar...
Khrono
UiO-rektor Ole Petter Ottersen, er positivt overrasket over måten de rekrutterer rektorer på i Sverige, men sverger fortsatt til valgt rektor....
Panorama
Når ting går dårlig på fotballbanen, kommer gjerne kranglingen. Kjetil Kåre Haugen er professor ved HiMolde. (Fra forskningens skrivebordsskuff...
Panorama
Selv om det er uaktuelt for Bovim å fremme forslag om sammenslåing, tok høgskoledirektøren i Molde turen til Trondheim for å diskutere hvordan en...